Blijft Standard foutloos in eigen huis of kan de promovendus voor een stunt zorgen?
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Standard ontvangt thuis promovendus Cercle Brugge, mét Medhi Carcela in de selectie

Blijft Standard foutloos in eigen huis of kan de promovendus voor een stunt zorgen?

De tweede wedstrijd op deze derde speeldag van de Jupiler Pro League is er een tussen Standard en Cercle Brugge. Blijft Standard in eigen huis foutloos of pakt de West-Vlaamse promovendus een eerste uitzege in het nog prille seizoen?

Dinsdag hield Standard het Nederlandse Ajax nog in bedwang (2-2), vier dagen later komt Cercle Brugge op bezoek in Luik. Michel Preud'homme kreeg vrijdag alvast goed nieuws te horen, want Carcela mag gewoon spelen. De Marokkaanse middenvelder keeg vorige vrijdag rood in het duel tegen Waasland-Beveren, maar mag dus aantreden in het duel tegen Cercle.

Preud'homme kan dus een beroep doen op zijn type-elftal, maar Maxime Lestienne is er nog niet bij. Al weet 'MPH' na dinsdag dat er zeker nog werkpunten zijn. "Op bepaalde momenten zijn we defensief nog afwezig en dat betalen we cash", aldus de coach van de Rouches. "We werken eraan: we moeten de automatismen continu kunnen herhalen."

De Vereniging begon het seizoen niet onaardig met een 4 op 6 tegen STVV en Sporting Lokeren. Maar nu wacht een grote test op het veld van Standard. "Het is een ander kaliber tegenstander, maar tevens een grote uitdaging voor ons om naar daar te trekken", zegt coach Laurent Guyot. "Tenslotte hebben we niks te verliezen. In die mate trekken we zonder druk naar Sclessin."

Cercle moet het nog steeds stellen zonder Cardona, die deze week onder het mes ging. Verder zijn ook de ervaren Taravel en Omar onbeschikbaar voor de verplaatsing naar het verre Luik. 

Meer nieuws

Meer nieuws