KV Kortrijk - Antwerp

Julien De Sart 85' 1-0
Felipe Avenatti 90+3' 2-0
Avenatti en De Sart knallen Kortrijk nog naar thuiszege en verwijzen Antwerp naar plaats zes
Sander De Graeve
Sander De Graeve en Clint Vens vanuit Kortrijk
| 0 reacties

KV Kortrijk verwijst Antwerp naar plaats zes

Avenatti en De Sart knallen Kortrijk nog naar thuiszege en verwijzen Antwerp naar plaats zes
Foto: © photonews

KV Kortrijk en Antwerp hebben de voetballiefhebbers niet kunnen begeesteren in hun laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Dankzij late doelpunten van De Sart en Avenatti kon Kortrijk de drie punten in eigen huis houden.

Bij de partij tussen KV Kortrijk en Antwerp stond niet echt iets meer op spel, behalve dan het feit dat Antwerp nog anderhalf punt kon toevoegen voor play-off 1. Bij KV Kortrijk stond de vaste basiself zowat op het veld, bij de bezoekers kreeg Jelle Van Damme rust en hadden Haroun en Yatabare nog net op tijd een geel karton opgepikt.

KV Kortrijk eiste in het begin het balbezit op, maar veel kansen konden de Kerels in een aardig volgelopen Guldensporenstadion niet versieren. Een prachtige lange bal van Kagelmacher op de insnijdende Chevalier was het grootste wapenfeit, maar de Fransman werd in de steek gelaten door zijn controle.

En Antwerp? Dat kwam er wel een paar keer gevat uit. Een ziedend schot van Bolingi werd door Bruzzese -die alweer stond te trillen op z'n benen- en de paal terug het veld in gekatapulteerd. Baby kopte een uitstekende voorzet van specialist Hairemans recht op diezelfde Bruzzese.

Dan toch De Sart!

Na de koffie kregen we meer van hetzelfde, te weinig dus. Antwerp kwam er het dichtst bij toen Bolingi en invaller Owusu mochten uithalen. Bruzzese en het blok stonden hen echter in de weg. De partij kabbelde daarna rustig verder en geen van beide teams kon nog een vuist maken. Aan het einde zorgde Julien De Sart met een droge knal dan toch nog voor de voorsprong. Avenatti maakte het in extra tijd nog wat erger met een afgeweken vrije trap.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws