Datum: 17/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Diaz Arena
Standard begint zondagavond aan de eerste van elf finales
Bart Ver Elst
Bart Ver Elst
| 0 reacties

Standard hoopt tegen Waasland-Beveren de kloof op KRC Genk en Club Brugge te verkleinen

Standard begint zondagavond aan de eerste van elf finales
Foto: © photonews

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie komt Waasland-Beveren op bezoek in Luik. Voor de ploeg van Adnan Custovic staat er nog weinig op het spel, Standard wil met een driepunter dan weer richting play-offs.

De achterstand op leider Genk bedraagt momenteel twaalf punten, Club Brugge staat dan weer zes punten voor de Rouches. Trainer Michel Preud'homme spreekt over de eerste van elf finales. "Play-off 1 begint nu al", vertelde hij op het persmoment. "De punten die we zondag kunnen pakken zijn belangrijk. Als we winnen, doen we automatisch een goede zaak."

Michel Preud'homme heeft weinig afwezigen in zijn ploeg, behalve dan de langdurig geblesseerden Obbi Oulare en Sébastien Pocognoli. 

Puzzelen voor Custovic

Bij de bezoekers zijn er meer blessurezorgen. Aleksandar Boljevic en Francesco Forte zijn niet inzetbaar, terwijl ook Milan Massop op training een blessure opliep. Ook smaakmaker Nana Ampomah is er niet bij. De Waaslanders willen hem 100% fit hebben tegen de play-offs en nemen geen risico's met Ampomah.

Verdediger Maximiliano Caufriez pakte vorig weekend zijn vijfde geel en zit tegen Standard een schorsing uit. Waasland-Beveren kan mits winst nog over Eupen, Cercle Brugge en Oostende naar de twaalfde stek springen, maar de focus ligt vooral al op play-off 2.

Meer nieuws