Datum: 17/03/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 30
Stadion: Daknam
Neemt Lokeren in schoonheid afscheid van 1A?

Volg Lokeren - Cercle Brugge om 18u LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Neemt Lokeren in schoonheid afscheid van 1A?
Foto: © photonews

Na 23 opeenvolgende jaren in 's lands hoogste afdeling speelt Lokeren zijn voorlopig laatste wedstrijd in eerste klasse A. Afscheid nemen doet het met een thuiswedstrijd tegen Cercle Brugge. Beide ploegen hopen voor het einde van de competitie nog eens te proeven van een driepunter.

Een miraculeuze redding zat er niet in voor de Oost-Vlamingen, maar Lokeren is in de voorbije weken wel strijdvaardig gebleven terwijl er toch zware wedstrijden op de kalender stonden. Lang stand gehouden in Genk en zowel tegen Anderlecht als Moeskroen zat er puntengewin in. Dat het in die wedstriden niets kon rapen, zegt anderzijds ook wel iets.

Ook bij Cercle Brugge weinig reden tot vreugde, want groen-zwart wacht nog langer dan zijn tegenstander van zondagavond op een overwinning. De laatste zege dateert van 16 december tegen Anderlecht. De promovendus heeft zich dit seizoen vlot verzekerd van het behoud, maar het matige einde van de competitie mag wel wat opgefleurd worden.

Lokerse fans houden mars

Vooral voor de supporters van Lokeren gaat dit een speciale wedstrijd worden. Er wordt een fandorp opgericht op de Grote Markt, waar ook trainer De Boeck en enkele spelers zullen langskomen. Vervolgens houden de fans een mars naar het stadion. Vlak voor de aftrap is er ook nog de huldiging van afscheidnemend ploegafgevaardigde Willy Peeters.

Geen Hazard

Vanaf 18u gaat de aandacht dan toch weer naar het puur sportieve. Miric, Hupperts en Van Moerzeke zullen de laatste match van de thuisploeg in 1A niet vanop het veld meemaken. Dat geldt ook voor De Ridder, die geschorst is. Musona is onzeker. Bij Cercle Brugge ontbreken Tormin, Hazard, Lambot, Appin en Lopez.

Meer nieuws