cerCercle Brugge
zwaZulte Waregem
Datum: 18/08/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Monumentale blunder van Bossut leidt tweede winst Cercle Brugge in

Cercle Brugge won met 3-1 van Zulte Waregem

Monumentale blunder van Bossut leidt tweede winst Cercle Brugge in
Foto: © photonews

Tja, daar sta je dan met je voorspellingen voor het seizoen. De teller begint immers al aardig aan te tikken voor Cercle Brugge. Acht eenheden na vier matchen, dat is meer dan op schema liggen. Al kregen ze wel wat hulp. Nietwaar Sammy Bossut?

Jan Breydel is niet het stadion waar Sammy Bossut zijn mooiste momenten beleeft. Tegen Club Brugge werd hij in 2014 al eens genomineerd voor 'blunder van het jaar'. En op speeldag 4 van de nieuwe competitie deed hij dat nog eens dunnetjes over tegen Cercle. 

Makkelijk balletje, maar...

Zulte Waregem leek de partij onder controle te hebben en had via Harbaoui en De Pauw ook de beste kansen om op voorsprong te komen. Cercle stelde heel die tijd aanvallend weinig voor. Tot... de 34ste minuut. Een hoekschop van Bongiovanni - beloond voor zijn goeie invalbeurt tegen Standard - de bal voortrok en Bruno er zijn hoofd tegenzette.

Makkelijk balletje, gewoon even oprapen en verder spelen, denk je dan. Maar Bossut liet de bal glippen en spartelde achter het leer aan. Te laat, want Omolo had er zijn voet al simpel tegengezet. 1-0, tegen de gang van het spel in. Een blunder van wereldformaat...

Maar je denkt wel dat Zulte Waregem dat kan rechtzetten. De West-Vlamingen stormden naar voor in de tweede helft en dat leverde ook resultaat op. Uiteraard via Harbaoui, die een goeie voorzet van Demir binnenbuffelde. Maar die Demir eiste nog een minder lovenswaardige rol op.

Hoofdrol voor Demir

Twintig minuten voor tijd anticipeerde hij te laat op de inlopende De Belder en tikte hem dan maar - licht - aan in de zestien. Vertenten twijfelde echter niet en legde de bal op de stip. Gianni Bruno maakte het feilloos af, ondanks dat Bossut in de goeie hoek zat. 

Je kan veel zeggen, maar niet dat de Vereniging zich bewust ingraaft. Als er ruimte komt, maken ze daar ook gebruik van. Met Zulte onder druk kregen de aanvallers meer vrijheid en het was de thuisploeg die het initiatief overnam. Straf toch van die jonge mannen. 

Mercier had het helemaal kunnen afmaken, maar hij faalde oog in oog met Bossut. Het gaf Zulte Waregem nog hoop op een punt, maar de verdediging van de Vereniging ging er met lijf en leden voorliggen. En op de counter maakte Bruno het helemaal af: 3-1. Toch wel een verrassing dit.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
Nardi Paul 90' 7
Taravel Jérémy   90' 8
Palun LlOYD 90' 8
Lambot Benjamin 90' 8
Khamis Omar   90' 6
Kone Isaac 90' 6
Bongiovanni Adrien 58' 7
Ochieng Omolo Johanna  67' 7
De Belder Dylan 77' 6
Bruno Gianni ⚽ ⚽ 90' 9
Lusamba Arnaud A 90' 8
  Bank G Beoordeel
Mercier Xavier   32' 5
Hoggas Kévin 23' 5
Ueda Naomichi 13' 6
Tormin Guevin -  
Van Damme Miguel -  
Delacourt Benjamin -  
Rodrigo de Oliveira Daniël -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' 4
De fauw Davy 90' 4
Derijck Timothy 90' 4
Bürki Marco 90' 4
Demir Erdin 75' 4
Marcq Damien 88' 6
Faik Hicham 90' 6
De Pauw Nill 46' 7
Buffel Thomas 90' 7
Harbaoui Hamdi 90' 8
Bongonda Theo 90' 5
  Bank G Beoordeel
Sylla Diallo Mamadou 44' 4
Bedia Chris 15' 5
Tardieu Florian 2'  
Bostyn Louis -  
Bjørdal Henrik Rørvik -  
Lædre Bjørdal Johan -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef Cercle Brugge - Zulte Waregem

Vooraf