Antwerp moet het 75 minuten met man minder doen, maar schudt 'thuiscomplex' met alle gekende ingrediënten (even?) van zich af
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Dirk Pieters vanuit Deurne-Noord
| 0 reacties

Antwerp moet het 75 minuten met man minder doen, maar schudt 'thuiscomplex' met alle gekende ingrediënten van zich af

Antwerp moet het 75 minuten met man minder doen, maar schudt 'thuiscomplex' met alle gekende ingrediënten (even?) van zich af
Foto: © photonews

Antwerp heeft voor de derde keer dit seizoen een wedstrijd winnend weten af te sluiten, en ook deze keer met het kleinste verschil. Met vier doelpunten en evenveel clean sheets in vijf matchen doet de muur van Deurne-Noord eens te meer zijn naam alle eer aan. Zelfs met 10 tegen 11 een koud kunstje.

  • Antwerp op zoek naar eerste thuiszege, net als Cercle Brugge met 8 op 12 wel nog ongeslagen voor speeldag 5
  • Debuut in mineur voor Govea bij Great Old: rood na een kwartier
  • Nardi stopt strafschop van Hairemans
  • Owusu knuffelt Antwerp op voorsprong, met dank aan de Vereniging

Antwerp en Cercle Brugge begonnen elk met 8 op 12 stevig aan de competitie, een nieuwe driepunter zou hen stevig in play-off 1 kunnen brengen. Bij The Great Old kwamen Rodrigues en Govea in de ploeg voor Borges en Yatabaré - allebei geblesseerd. Van Damme schoof een rijtje achteruit om dat eerste verlies op te vangen.

Debuut voor Govea ... duurt kwartier

Voor Omar Govea werd het een langverwacht debuut bij stamnummer 1, maar dan wel eentje in mineur. Na een kwartier speelde hij een bal iets te ver van de voet, om dat vervolgens - zoals dat wel vaker gaat in hedendaagse voetbal - zelf te proberen oplossen. Mét gestrekt been, vol op Koné en een logische rode kaart.

De thuisploeg was in dat eerste kwartier bijzonder dominant uit de startblokken geschoten en hield dat ook na de rode kaart met een man minder nog een tijdje vrolijk vol. Na een lichte duwfout van Lusamba op Juklerod kreeg Hairemans dé uitgelezen kans om er vanop de stip 1-0 van te maken, maar hij trapte te centraal en Nardi kon over zijn doel rammen.

Veel is er nog niet veranderd in vergelijking met vorig seizoen op dat gebied ... Achterin staat de muur rond Bolat perfect en Antwerp is zeer dominant in een zoals steeds kolkende Bosuil, maar het morst al eens met de kansen. 

Redder Owusu

Je zou voor minder een thuiscomplex gaan ontwikkelen, nog zo'n oude koeien die we uit de sloot kunnen trekken. Gelukkig hebben ze - ook al een bekend fenomeen - bij stamnummer 1 nog ene William Owusu rondlopen als grote redder.

Vorig seizoen wist de kersvers Ghanees international al meermaals zijn ploeg over de streep te trekken in de moeilijke wedstrijden, dit seizoen zou dat opnieuw niet anders gaan zijn. Al kreeg hij wel wat hulp van Abud en co, die een voorzet van Hairemans vergaten weg te tikken. Frommelgoal, maar wel goed voor de 1-0.

Daarna moest De Vereniging wel komen - het stond dit seizoen nog niet op achterstand. Een dubbele wissel gaf een tiental minuten veel geestdrift, maar gaandeweg doofde alles wel opnieuw uit als een kaarsje. De counters van Antwerp werden gevaarlijker, maar het bleef bij een Bölöni-score. 11 op 15 en een voorlopig gedeelde plek is wel het erg lekkere bilan voor stamnummer 1.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws