Datum: 26/08/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Jan Breydel
Club Brugge wint aangename topper tegen Anderlecht, dat wel maar één schot tussen de palen krijgt
Yannick Lambrecht Johan Walckiers
Yannick Lambrecht en Johan Walckiers vanuit Brugge
| 0 reacties

Club Brugge won met 2-1 van Anderlecht

Club Brugge wint aangename topper tegen Anderlecht, dat wel maar één schot tussen de palen krijgt

Een potige topper, veel inzet, veel combinaties over de grond en spanning... Zo heb je eens een leuke Club Brugge-Anderlecht. Uiteindelijk ging Brugge met de drie punten lopen, want hun aanvallend geweld zat 'iets' beter in de match.

Amper drie minuten ver en de bal hing al tegen de netten. Club pakte uit met ouderwets power play - vrij indrukwekkend zelfs - en drukte Anderlecht met de neus op de feiten. Even voor de corner van Hans Vanaken had Karim Belhocine - verantwoordelijk voor de verdediging bij Anderlecht - al opgemerkt dat er iets niet klopte, maar het was te laat om iets te veranderen.

Lefgozer Leko

Dennis - één van de kleinsten op het veld - mocht zonder bewaker vrij binnenkoppen. Had men bij Anderlecht verwacht dat hij bij hoekschoppen niet in de zestien zou staan? Lefgozertje hoor, die Ivan Leko. Hij durfde het aan met Dennis als wingback te gaan spelen, net als Danjuma aan de overkant én dan ook nog twee spitsen te zetten met Wesley en Rezaei, met Vanaken daar kort achter.

Jaja, beide ploegen hadden hun 'geschorste speler' in de basis gezet. Geen al te best signaal, maar volkomen reglementair nadat de Geschillencommissie Hoger Beroep gisteren die indicatieve tabel ongeldig had verklaard. Anderlecht kreeg eigenlijk weinig voeten aan de grond in Jan Breydel, maar miraculeus werd het toch 1-1.

Een lage voorzet van Amuzu schoot door tot bij Musona en die kon moederziel alleen de bal in doel duwen. Niet al te sterk verdedigd ook. Club had de beste kansen, maar Rezaei kreeg een reuzenkans niet voorbij Didillon. Weeral na goed werk van Dennis, die Amuzu alle sterretjes van het firmament liet zien.

Dimata-Santini: mindere dag

De thuisploeg ging wel met een voorsprong rusten - oververdiend trouwens - nadat Vormer een subtiel steekpassje gaf richting Vanaken en die cool afwerkte. Maar het was eens leuk om zien: een topper die voetballend wel goed was! Het voordeel van zo vroeg in het seizoen al een Club-Anderlecht te hebben.

Dimata en Santini hadden een mindere dag en dat was er aan te zien. Anderlecht hangt in grote mate van hun efficiëntie af, maar nu zaten ze in de achterzak van Mitrovic en Poulain. Eén kans binnen de palen - de goal dus - voor Anderlecht, een stuk of negen voor Brugge.

Even leek het erop dat Anderlecht nog met een gelijkspel ging lopen, maar ref Vertenten herzag zijn beslissing om een penalty te geven na een fout op Amuzu en legde de bal er buiten. Blauw-zwart had veruit de meeste en de beste kansen en trok dus verdiend aan het langste eind.

Opstellingen

Club Brugge Club Brugge

  Speler G Beoordeel
Letica Karlo 90' -
Mitrović Matej 90' -
Poulain Benoit   90' -
Denswil Stefano 90' -
Dennis Emmanuel Bonaventure 90' -
Rits Mats 90' -
Danjuma Arnaut 65' -
Vormer Ruud A   90' -
Vanaken HansA 90' -
Rezaei Kaveh 90' -
Wesley 74' -
  Bank G Beoordeel
Cools Dion 25' -
Amrabat Sofyan 16' -
Openda Lois -  
Horvath Ethan -  
Mechele Brandon -  
Decarli Saulo -  
Schrijvers Siebe -  

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' -
Vranješ Ognjen 90' -
Bornauw Sebastiaan 90' -
Milic Antonio 90' -
Makarenko Yevgen 90' -
Trebel Adrien 90' -
Saelemaekers Alexis 83' -
Amuzu Francis   80' -
Musona Knowledge 65' -
Dimata Landry 90' -
Santini Ivan A   90' -
  Bank G Beoordeel
Gerkens Pieter 25' -
Bakkali Zakaria 10' -
Najar Rodriguez Andy Aryel 7'  
Dauda Mohammed -  
Delcroix Hannes -  
Appiah Dennis -  
Boeckx Frank -  
Herbeleef Club Brugge - Anderlecht