Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Wat een comeback! David (wie anders?) en invaller Kvilitaia knallen Gent nog voorbij Lokeren
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent

AA Gent haalde het in extremis met 2-1 van Sporting Lokeren

In de Gentse Ghelamco Arena zag het er lange tijd enorm slecht uit voor de Buffalo's. Een stug Lokeren was immers in de tweede helft op voorsprong gekomen na een blunder van Asare. Het was Jonathan David die de Buffalo's op gelijke hoogte bracht, Kvilitaia knalde de winnende treffer binnen.

David mocht voor het eerst in de basis starten voor de -in de laatste wedstrijden toch- bleke Awoniyi. Onder het voorwendsel van rust en rotatie uiteraard. Nog afwezig was ene Lovre Kalinic. De doelman zou last hebben van een klein scheurtje in zijn bovenbeen.

Thoelen kreeg de voorkeur op Coosemans (alweer) en Dejaegere kwam in het team voor de geschorste Odjidja. Sporting Lokeren begon opvallend genoeg met drie controlerende middenvelders en zonder spits. Cevallos was als valse nummer negen de diepste man.

Ruimte, hoekschoppen, maar geen afwerking

Toch kwam er ruimte voor de thuisploeg, allen slaagde AA Gent er maar niet in om die ruimte deftig uit te spelen. Er zat nu eenmaal iets te veel afval in het spel. De thuisploeg kreeg een karrenvracht aan hoekschoppen, maar kon daar ook geen grote kansen uit puren.

De rust werd gehaald met een matige 0-0 en het was hopen op beterschap. Het was uiteindelijk Nana Asare die de match openbrak, maar niet op de manier waarop hij gehoopt had. Hij gaf de bal zomaar aan Cevallos die los via de lat in doel kon trappen.

Yves Vanderhaeghe slikte en bracht dan maar Awoniyi in de ploeg voor Yaremchuk. AA Gent zette een vroeg slotoffensief in, haalde vlot negentien of meer corners en drukte Lokeren tegen de eigen zestien aan. Het was Jonathan David die met een welgemikte kopbal de ban brak.

Wat een debuut van Kvilitaia

Met Kvilitaia gooide Vanderhaeghe er ook nog een derde spits in en dat bracht meteen op. De Georgiër kon met zijn allereerste baltoets meteen de 2-1 in doel knallen. Nana Asare maakte zijn foutje goed door aan de basis van dat doelpunt te liggen met een goeie trap. De Wolf verwerkte in de voeten van Kvilitaia en de rest is geschiedenis. AA Gent wint zonder overschot. Lokeren liet beterschap zien.