Datum: 26/08/2018 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Luminus Arena
Opnieuw spektakel in Luminus Arena, Genk pakt leidersplaats
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 0 reacties

Genk wint tegen Waasland-Beveren na spektakelstuk

Opnieuw spektakel in Luminus Arena, Genk pakt leidersplaats
Foto: © photonews

De Luminus Arena staat dezer dagen garant voor spektakel. Ook dit keer met liefst 5 doelpunten en 2 gemiste strafschoppen. Uiteindelijk won Genk en pakt zo de leidersplaats.

De matchen volgen elkaar in sneltempo op en dus roteerde Philippe Clement met het oog op de return in Bröndby. Geen spoor van Uronen, Lucumi, Ndongala en Berge. Malinovskyi, Trossard en Samatta begonnen op de bank. Wel een basisplaats voor Seck, Heynen, Gano, Nastic en Zhegrova.

Ook Yannick Ferrera liet enkele wijzigingen noteren. Geen Van Damme, Verstraete en Threlkeld, maar wel Boljevic, Keita en Jubitana.

De nieuwe Genkies moesten op zoek naar de leidersplaats en begonnen aardig. Na 20 minuten pakte Zhegrova uit met een mooi schot naar de linkerhoek, Roef kon er niet bij. (1-0)

Hoewel Waasland-Beveren aardig mee voetbalde, was het verschil in kwaliteit toch zichtbaar. De bezoekers verzamelden enkele hoekschoppen en afstandsschoten, maar doelman Vukovic echt bedreigen zat er niet in. Jubitana was auteur van de beste plaatsbal.

Genk mist 2 strafschoppen

Pozuelo kreeg bij de start van de tweede helft een geschenk, maar hij pakte het niet uit. Nadat Abdullah de bal met de arm raakte in de zestien, ging de bal op de stip. De aanvoerder van Genk trapte op de buitenkant van de paal.

De goal viel wel aan de overkant na een misser van Maehle. Die hield zich op voorzet van Boljevic in terwijl Ampomah nog in zijn rug opdook en zo eenvoudig kon scoren. (1-1)

Met nog 20 minuten te gaan, ging de bal een tweede keer op de stip voor Genk. Ditmaal na duidelijk handspel van Keita. De pas ingevallen Trossard nam zijn verantwoordelijkheid, maar Davy Roef hield zijn team overeind.

Waasland-Beveren was een stuk efficiënter. Ampomah werd uitstekend bediend in de grote rechthoek en koos beheerst een hoek uit. Vukovic kansloos en de jongens van Ferrera op voorsprong. (1-2)

Lang stond die voorsprong niet op het bord want Samatta stelde gelijk met een rake kopbal. In het slot was Roef toch nog een derde keer geklopt toen een bal van Trossard op Caufriez afweek. (3-2)

Genk pakte zo in extremis de volle buit en telt na 5 speeldagen 13 op 15. De Limburgers delen de leidersplaats met Club Brugge.

Opstellingen

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Vukovic Danny 90' -
Nastic Bojan 90' -
Aidoo Joseph 90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Mæhle Joakim 90' -
Seck Ibrahima 90' -
Heynen Bryan 76' -
Pozuelo Melero Alejandro 90' -
Zhegrova Edon 90' -
Gano Zinho A 59' -
Paintsil Joseph 90' -
  Bank G Beoordeel
Samatta Mbwana Ally 31' -
Trossard Leandro 22' -
Malinovskiy Ruslan A 14' -
Piotrowski Jakub -  
Seigers Rubin -  
Wouters Dries -  
Jackers Nordin -  

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Roef Davy 90' -
Schrijvers Jur 90' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Caufriez Maximiliano 90' -
Massop Milan 90' -
Abdullah Rafidine 65' -
Jubitana Denzel 90' -
Boljević Aleksandar A 90' -
Ampomah Nana ⚽ ⚽ 90' -
Forte Francesco 46' -
Keita Paul 90' -
  Bank G Beoordeel
N'Dao Lamine 44' -
Badibanga Beni A 25' -
Van Damme Joachim 13' -
Salquist Tobias -  
Verstraete Louis -  
Ndao Mohamed Lamine -  
Foulon Daam -  
Lulić Karlo -  
Debaty Kevin -  
Nielsen Tobias -  
Herbeleef KRC Genk - SK Beveren

Vooraf