KV Oostende - Zulte Waregem

Zulte Waregem vergeet dominantie om te zetten in goals, veerkrachtig KV Oostende heeft wind in de zeilen en klimt naar plak 4
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Oostende
| 0 reacties
Zulte Waregem vergeet dominantie om te zetten in goals, veerkrachtig KV Oostende heeft wind in de zeilen en klimt naar plak 4
Foto: © photonews

KV Oostende heeft de wind in de zeilen. Na de zege bij KV Kortrijk wist het nu ook de tweede West-Vlaamse derby op rij winnend af te sluiten. Zulte Waregem kwam dan wel op voorsprong aan 't Zeetje, maar Faes, Vandendriessche en Fashion Sakala Junior zorgden voor een knappe thuisoverwinning.

  • KV Oostende en Zulte Waregem wilden graag winnen om ambities (play-off 1) niet te verloochenen
  • Angst regeert echter in eerste helft, Essevee op voorsprong
  • Gelijkmaker voor de koffie, heerlijke pegel Vandendriessche bezorgt KVO voorsprong
  • Fashion Junior maakt het op de counter af in de slotfase: KVO naar plek 4

KV Oostende begon aan de vijfde speeldag met zes punten op de achtste plek, een puntje en een plaatsje lager stond ook Zulte Waregem. Beide teams wilden dan ook graag winnen om aansluiting met de top-6 te kunnen gaan vinden. 

Zivkovic terug in de basis

Bij de Kustboys kreeg Zivkovic opnieuw zijn plekje in het elftal in de plaats van Rajsel, waarmee de plooien met coach Verheyen opnieuw helemaal gladgestreken lijken te zijn. De uitgeziekte Baudry kwam bij Essevee opnieuw in de ploeg, op het middenveld verwees Tardieu Faik naar de bank.

Een halfuur lang bleven we op onze honger zitten. De bezoekers hadden weliswaar het meeste initiatief laten zien, maar echt gevaarlijk waren ze zelden geweest. Tot een inworp van KV Oostende plots voor de voeten van Harbaoui terechtkwam. De Tunesische goaltjesdief moet je zo'n opportuniteiten niet geven: 0-1.

Nog voor de pauze was echter alles opnieuw te herdoen, want ook Oostende scoorde uit het niets. Een vrije trap raakte niet weg en Faes knuppelde de bal van dichtbij onhoudbaar voorbij Sammy Bossut. Beterschap dan maar na de koffie? Neen, ook na de pauze viel het eigenlijk tegen.

Oostende erop en erover

De thuisploeg toonde iets meer initiatief dan in de eerste helft, maar het was pas na balverlies van de bezoekers dat ze iets voorbij het uur met een droge knal van Vandendriessche voor het eerst écht iets lieten zien: meteen ook de voorsprong.

Globaal genomen was Zulte Waregem - niet voor het eerst dit seizoen - de meest dominante ploeg. Maar - ook niet voor het eerst dit seizoen - het deed daar te weinig mee om de wedstrijd eigenlijk in de eerste helft al dood te knuppelen.

Sterker nog: Fashion Junior zorgde nog voor de 3-1 op het einde van de match. En zo sluit Oostende aan in de top van het klassement. Het springt met 9 op 15 naar een voorlopig vierde plaats. Zulte Waregem blijft karig beloond achter met 5 op 15 én heeft moeilijke wedstrijden tegen Club Brugge en Antwerp voor de boeg. 

Goals

3
1

Balbezit

48
52

Aanvallen

65
67

Gevaarlijke aanvallen

33
37

Schoten op doel

2
2

Schoten naast/over doel

2
7

Geblokkeerde schoten

1
1

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

0
4

Buitenspel

0
4

Fouten

18
17

Vrije trappen

21
18

Doeltrappen

10
6

Inworpen

26
28
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League