Datum: 24/08/2018 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 5
Stadion: Diaz Arena
De Bock meteen in selectie in West-Vlaams duel 'van moeten'? "Niet uit evenwicht laten brengen"

Volg KV Oostende - Zulte Waregem LIVE via Voetbalkrant.com

De Bock meteen in selectie in West-Vlaams duel 'van moeten'? "Niet uit evenwicht laten brengen"
Foto: © photonews

In de voorbereiding won KV Oostende al eens met 1-4 van Zulte Waregem, maar sindsdien is er opnieuw veel veranderd bij beide teams. Met oog op de ambities - meespelen om play-off 1 - is een overwinning voor beide teams van belang.

KV Oostende won vorige week bij KV Kortrijk en heeft zo met 6 op 12 de achtste plek te strikken, een puntje en plaatsje lager volgt Zulte Waregem aan de top van de rechterkolom. Beide teams mikken echter hoger en dan is winst op de opening van speeldag 5 van primordiaal belang.

Wim Smet moet de wedstrijd in goede banen leiden. Bij de Kustboys zal Ondoa meer dan waarschijnlijk opnieuw in doel staan, ook de nieuwste aanwinst Laurens De Bock zit meteen in de selectie van de thuisploeg. Ndenbe is out met knieproblemen.

Selectie KV Oostende: Ondoa, Dutoit, Tomasevic, Lombaerts, Milovic, Faes, Capon, Bataille, Bjelica, De Bock, Vandendriessche, Nkaka, Marquet, Vanlerberghe, Guri, Zivkovic, Sakala, Boonen, Canesin, Rajsel

Bij Zulte Waregem ook maar één iemand buiten strijd: Kingsley Madu heeft nog steeds last van de adductoren, verder is iedereen fit. Naast Heylen, Mühren en Verboom - die nog weg mogen/moeten - vallen ook Soisalo en Johan Bjordal naast de selectie.

Het is nog niet van moeten

"We verdienden meer dan we al kregen", aldus Francky Dury op een persconferentie in Waregem voorafgaand aan de West-Vlaamse clash. "Met 8 of 9 op 12 hadden we een goede start gemaakt, nu hebben we al wat pech gehad."

"Maar dat mag ons niet uit ons evenwicht brengen. We moeten niet gaan rekenen en het is nog niet van moeten. De match tegen Oostende wordt wél interessant om te zien welke progressie dat we hebben gemaakt sinds de voorbereidingsmatch tegen hen."

Wie pakt de punten? Bij ons krijgt u bij een storting van 50 euro meteen een bonus tot 150 euro. Zet die in en verdien meteen 322 euro voor een zege van Essevee en zelfs 480 euro bij een zege van de Kustboys!

Meer nieuws