Datum: 02/09/2018 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: Lotto Park
Antwerp gaat in slotfase met een punt lopen in het Astridpark, Anderlecht vergeet voor tweede goal te gaan
Johan Walckiers
Johan Walckiers en Dirk Pieters vanuit Anderlecht
| 0 reacties

Anderlecht-Antwerp werd 1-1

Antwerp gaat in slotfase met een punt lopen in het Astridpark, Anderlecht vergeet voor tweede goal te gaan
Foto: © photonews

Anderlecht heeft in extremis zijn goeie eerste helft niet kunnen belonen met drie punten. Paars-wit kwam vroeg op voorsprong, maar gaf in de slotfase nog twee punten weg. Refaelov zorgde mee voor het verschil.

Vanhaezebrouck zal wel tevreden zijn over de eerste helft. Anderlecht speelde tegen Antwerp eindelijk zoals hij het voor ogen heeft: veel beweging, flankwissels, hoge flanken. En nochtans was dat niet zo evident met de ploeg die Hein op het veld moest brengen.

Najar kan je overal zetten

Nieuwkomer Lawrence in het centrum van de verdediging en Najar - die kan je zelfs in doel zetten - zowaar als rechter centrale verdediger. En de linkerflank dan? Gewoon Bakkali... Puzzelwerk van het hoogste niveau. Maar vreemd genoeg vielen alle stukjes vrij makkelijk op zijn plaats. Bölöni had het waarschijnlijk ook niet verwacht en had wat problemen met zijn opstelling.

Haroun had de opdracht bij Gerkens te blijven, maar die stond links van Santini, zodat zijn centrale middenvelder quasi tussen de vijfmansverdediging kwam te staan. Yatabare moest bij Trebel blijven en die stond dan weer heel laag. De ruimte die tussen de twee middenvelders lag werd dankbaar gebruikt door de afhakende spitsen Dimata en Santini.

Desorganisatie

Het klopte niet bij The Great Old. Desorganisatie en slechte communicatie alom... Toen Saelemaekers alweer een fantastische voorzet verzond, kroop Gerkens simpel voor Opare en kopte binnen. Nu had Antwerp al een enorm lengtevoordeel, om dan nog één van de kleinsten te laten scoren... 

Bölöni werkte zijn frustraties uit op de ref en zijn assistenten. Wim Smet had er genoeg van en stuurde de Roemeen richting paars-witte eretribune. Antwerp kon het bij momenten niet volgen. De positiewissels bij de thuisploeg waren niet te tellen. Zo zagen we centrale verdediger Lawrence ineens aan de cornervlag aan de overkant opduiken, stond Saelemaekers op de plaats van Trebel en ging Najar zich overal wat moeien waar het nodig was.

De tweede helft kwam Antwerp op kracht opzetten, maar in de slotfase brachten ze hun extra creativiteit in die ze deze week binnenhaalden. En dat rendeerde. Refaelov zorgde voor een krachtige voorzet die voorbij alles en iedereen schoot. De bal kwam bij Owusu en die wist van dichtbij Didillon te verslaan.

Bijzonder zuur voor Anderlecht, dat wel had nagelaten voor die tweede treffer te gaan. Dit Antwerp bleef er wel in geloven en ook dat is een grote kwaliteit. Anderlecht heeft het echter - net zoals Standard gisteren - aan zichzelf te wijten.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Didillon Thomas 90' 6
Najar Rodriguez Andy Aryel 90' 5
Lawrence James 90' 5.5
Milic Antonio 90' 4
Makarenko Yevgen 90' 5
Trebel Adrien 90' 6
Saelemaekers Alexis A 82' 7
Bakkali Zakaria   86' 7
Gerkens Pieter 90' 6
Dimata Landry 90' 5
Santini Ivan 90' 6
  Bank G Beoordeel
Sanneh Bubacarr 8'  
Kums Sven 4'  
Dauda Mohammed -  
Kayembe Edo -  
Sambi Lokonga Albert -  
Boeckx Frank -  
Musona Knowledge -  
Appiah Dennis -  

Antwerp Antwerp

  Speler G Beoordeel
Bolat Sinan   90' 5
Opare Daniel 84' 5
Arslanagic Dino 90' 5
Van Damme Jelle 90' 5
Batubinsika Dylan 90' 5
Juklerød Simen 90' 5
Owusu William 90' 5
Yatabare Sambou   89' 5
Haroun Faris   90' 5
Hairemans Geoffrey 78' 2
Bolingi Jonathan 90' 5
  Bank G Beoordeel
Refaelov Lior A 12' 0
Rodrigues Ivo 6'  
Baby Amara 1'  
Buta Aurélio -  
Lamkel Ze Didier -  
Nazaryna Egor -  
Teunckens Jens -  
Herbeleef Anderlecht - Antwerp

Vooraf