cerCercle Brugge
gntKAA Gent
0-1
25' Birger Verstraete (pen)
0-2
67' Birger Verstraete (pen)

Twee strafschoppen van Verstraete zorgden voor uitzege van Gent tegen Cercle

AA Gent heeft zonder veel moeite een uitoverwinning in Brugge behaald. Tegen Cercle zorgden twee penalty's van Verstraete en een laat doelpunt van Kvilitaia voor het verschil.

Yves Vanderhaeghe wou na de Europese uitschakeling in Bordeaux duidelijk een schokeffect creëren. Naast een straftraining gisteren kregen we ook een heel ander basiselftal te zien. Awoniyi haalde de bank zelfs niet, Dejaegere, Derijck, Bronn en Koïta kregen een basisplaats. Vooral die laatste was een verrassing, hij werd eerder nog naar de B-kern gestuurd en gesommeerd om een ander team te zoeken.

Bij Cercle kregen we ook een kleine verrassing, Kone verhuisde immers naar de bank, Lambot scoof naar het middenveld. AA Gent was wel meteen baas, maar echt grote kansen kwamen er niet uit al dat balbezit. Yaremchuk kreeg zijn kans centraal, maar kon niet overtuigen. Koïta kon dat wel.

De vinnige buitenspeler zorgde voor heel wat problemen bij rechtsachter Palun en lokte nog voor de koffie een strafschop uit. Kersvers Rode Duivel Verstraete knalde die feilloos in de linkerbenedenhoek. De rust werd ook met die 0-1 gehaald. Ook na de koffie was AA Gent baas.

Koïta dwong nog een tweede strafschop af, al moest de VAR lang beraadslagen eer die bevestigd werd. Verstraete koos nu de rechterkant uit, maar moest een halve minuut na het vieren de penalty hernemen. Een Gentenaar kwam te snel de zestien in. Bij zijn derde strafschop koos hij voor de linkerkant en de bal ging er alweer in. Na die 0-2 drong Cercle nog aan, maar Kvilitaia kon als invaller de 0-3 op het bord zetten.

AA Gent kon zo de nederlaag in Bordeaux doorspoelen. Cercle heeft een heel aardig team, maar schoot zondagavond net tekort om de Buffalo's echt pijn te doen.