Club Brugge kinderlijk makkelijk naar de leiderspositie na doelpuntenfestival aan de Gaverbeek

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Waregem
| 0 reacties
Club Brugge kinderlijk makkelijk naar de leiderspositie na doelpuntenfestival aan de Gaverbeek
Foto: © photonews

Club Brugge is opnieuw (even) alleen leider in de Jupiler Pro League. Het won na een waar doelpuntenfestijn op bezoek bij Zulte Waregem.

  • Club Brugge als co-leider naar Zulte Waregem
  • Blauw-zwart meteen op voorsprong na owngoal Tardieu
  • Bezoekers komen op 0-4 voorsprong
  • Buffel en Bongonda vallen goed in, doelpuntenfestival

Club Brugge trok als co-leider naar Zulte Waregem en in de wetenschap dat ze de komende weken tegen Atlético Madrid, AS Monaco en Borussia Dortmund mogen spelen. Dan is Essevee toch een naam met net iets minder grandeur, maar Ivan Leko wilde de match serieus nemen.

Hij hield dan ook vast aan zijn vaste basiself, terwijl Francky Dury wél flink sleutelde aan het team dat tenonder ging in en tegen Oostende. Bovendien vertrok Derijck naar AA Gent, waardoor hij ook achterin werk had. Met Bedia, Sylla, Walsh, Faik en Bürki kwamen liefst vijf nieuwe namen de wei in.

Doelpuntenfestival

Francky Dury had ongetwijfeld een idee in zijn achterhoofd, maar na twee minuten omklemming van Club Brugge lag Essevee eigenlijk al met een ippon na wurggreep op de tatami. Tardieu deed een voorzet van Vormer in eigen doel belanden, Bossut kansloos.

De thuisploeg schoot helemaal in de eigen voet: een trekfout van Bedia op Mitrovic zorgde voor een elfmeter, omgezet door Rezaei. Nog voor de pauze kopte Dennis een corner staalhard tegen de touwen en was de wedstrijd helemaal gespeeld: 0-3!

Had het anders kunnen lopen? Mogelijk wel. De thuisploeg viseerde twee keer de lat, Harbaoui en de ingevallen Buffel misten grote kansen. Maar ook de bezoekers hadden er gerust dubbel zoveel kunnen scoren als op het scorebord kwam te staan. Buffel én Faik kwamen Bossut ter redding en de 0-4 stond meteen na de koffie al op het bord, een knappe trap van Danjuma overigens. 

De thuisploeg was na de pauze wel wat beter dan voor de rust en kwam gaandeweg wat opzetten, al was dat ook omdat Club Brugge liet betijen. Invallers Buffel en Bongonda pikten zelf nog hun doelpuntje mee, de VAR keurde nog een doelpunt van Sylla af. Echt spannend werd het nooit, Rits zorgde voor een vooroorlogse 2-5.  Blauw-zwart is zo minstens voor eventjes alleen leider. 

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws