Wervelend Antwerp verdubbelt totaalproductie tegen Essevee in match die eigenlijk maar kwartier duurde

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt en Dirk Pieters vanuit Deurne-Noord
| 0 reacties
Wervelend Antwerp verdubbelt totaalproductie tegen Essevee in match die eigenlijk maar kwartier duurde
Foto: © photonews

Antwerp heeft met een totaalprestatie Zulte Waregem helemaal aan diggelen getrapt. Na vijf goals in zes speeldagen verdubbelde het zijn goalproductie in een match die er eigenlijk nooit eentje werd.

  • Ongeslagen Antwerp tegen Zulte Waregem met 0 op 9
  • Match na kwartier al gespeeld met twee goals en rode kaart Marcq
  • Antwerp tikt Zulte Waregem helemaal tureluurs
  • Great Old wint ruim en wordt derde in de stand

Antwerp heeft de wind in de zeilen dit seizoen en staat met recht en reden in de top-6. Het slikte in zes speeldagen amper twee tegendoelpunten en was nog ongeslagen met een knappe 12 op 18. Bölöni bracht met Buta, Rodrigues en Refaelov wel drie nieuwe namen tussen de lijnen, nieuwkomer Mbokani begon nog op de bank en kreeg een dikke twintig minuten.

Francky Dury wilde na een 0 op 9 winnaarsmentaliteit zien van zijn team en bracht daarom met Marcq, Bongonda en beide Bjordals liefst vier nieuwkomers tussen de lijnen. Het zou in een werkelijk dramatisch eerste kwartier geen zoden aan de dijk brengen, integendeel. 

Match na kwartier gespeeld

De rode kaart voor Damien Marcq was na een kwartier namelijk al de zoveelste tegenslag van een slapend Essevee. Lior Refaelov bekroonde zijn eerste basisplaats namelijk meteen met heel wat dartele acties en na vijf minuten bekroonde hij dat al met een dribbel voorbij alles, iedereen en Bossut: 1-0.

Arslanagic mocht er even later moederziel alleen 2-0 van maken, na de strenge en snelle uitsluiting van Marcq was de match al helemaal gespeeld. Naast Refaelov uitblinkers genoeg bij een alweer erg stevig en degelijk Antwerp, maar het was toch allemaal wat makkelijk. Een domme strafschopfout van Baudry op Owusu later mocht er gerust worden met 3-0.

Galapartij en de intrede van Dieumerci

The Great Old had in zes matchen amper vijf keer gescoord, maar kreeg in de tweede helft via Owusu meer dan kansen genoeg om snel voor de verdubbeling te zorgen. Uiteindelijk kon hij op aangeven van Rodrigues wel de vierde maken, al had De fauw op een vrije trap even daarvoor wel de eer kunnen redden.

De invalbeurt van Mbokani zorgde meteen voor heel wat applaus op de tribunes, waar de sfeer opperbest zat gedurende de hele wedstrijd. In blessuretijd werd de pil nog net dat tikkeltje bitterder met de vijfde van de avond. The Great Old wordt derde in de stand, Zulte Waregem staat voor een lastige derby tegen KV Kortrijk onderin het klassement.

Meer nieuws

Meer nieuws