Standard - Charleroi

Waalse clash levert niet 90, maar 103 minuten totaalspektakel op met afgekeurd doelpunt, late uitsluiting en een held met een tulband
Aernout Van Lindt Jordan Horwood Florent Malice
Aernout Van Lindt, Jordan Horwood en Florent Malice vanuit Luik
| 0 reacties
Waalse clash levert niet 90, maar 103 minuten totaalspektakel op met afgekeurd doelpunt, late uitsluiting en een held met een tulband

Standard en Charleroi hebben in een erg nerveuze Waalse clash met heel veel fouten, blessurebehandelingen, nervositeit en intensiteit nagelaten te scoren. Emond en Bruno kwamen er elk twee keer dichtbij, maar het bleef enigszins verrassend (en toch ook een beetje logisch) op een brilscore.

  • Standard en Charleroi tegenover elkaar in Waalse clash met hoge inzet
  • Thuisploeg baas tot blessurebehandeling Penneteau, afgekeurd doelpunt Emond
  • Emond en Bruno met elk twee kansen, goalies baas
  • Logische 0-0 na erg intense wedstrijd met vele slachtoffers

De cijfers van Standard tegen Charleroi waren in het voordeel van de Rouches, de cijfers van Preud'homme tegenover Mazzu ook. Bovendien hadden ze in de Vurige Stede al 21 opeenvolgende wedstrijden niet meer verloren, terwijl Charleroi ook al 11 keer op rij niet kon komen winnen in Luik en zelfs al vijf jaar niet meer kon scoren ...

Geen enkele reden tot paniek dus bij Standard, al stuurde Michel Preud'homme wel twee keer bij. Bastien kwam in de ploeg, terwijl Cavanda zijn terugkeer in het elftal vierde ten koste van Sa en Miangue. Mazzu bracht Bruno in de plaats van Gholizadeh, maar teerde verder op de ploeg die van Moeskroen won voor het interlandreces.

Afgekeurd doelpunt en veel oponthoud

Zowel de thuisfans als de uitfans hadden de nodige tifo's meegebracht in een Waalse clash, die het moest hebben van een erg hoge intensiteit, veel oponthoud met onder meer een lange blessurebehandeling voor doelman Penneteau en zo al zeven minuten extra speeltijd in de eerste helft. 

Emond had de thuisfans snel in extase gebracht, maar zag zijn doelpunt afgekeurd worden vanwege buitenspel, de VAR kwam daar niet verder in tussen. Het tempo was verschroeiend, maar teveel slordigheden voorkwamen écht leuk voetbal en de Zebra's kwamen opzetten - een bal van Bruno spatte uit elkaar op de lat.

Veel gegeven, keepers houden Emond en Bruno van goals

Na de pauze bleek meteen dat beide teams in de eerste helft al heel veel hadden gegeven en het moeilijk hadden om hetzelfde tempo aan te houden. Er kwamen wel iets grotere gaten, waardoor Emond een open kopkans kreeg ... en op Penneteau mikte. Tien minuten later kreeg hij een nieuwe grote kopkans, maar opnieuw was de goalie met tulband bij de pinken. 

Het grootste gevaar bij de bezoekers kwam - net als voor de koffie - van Massimo Bruno, maar Ochoa wist zijn dappere inzet in corner te verwerken. Het was en bleef wachten op een ploeg die een foutje zou gaan maken om de deur open te zetten, maar het schaakspel met vele slachtoffers kreeg ondanks flinke mogelijkheden (Gholizadeh, Sa, ...) en dertien (6+7) extra minuten toch zijn remise.

En daar zal iedereen wel een beetje tevreden mee zijn, al schiet niemand er echt iets mee op. Mpoku viel geblesseerd uit, Fai werd nog uitgesloten en bij Charleroi had op den duur iedereen krampen. Vele slachtoffers, geen winnaar. 

Goals

0
0

Balbezit

50
50

Aanvallen

41
22

Gevaarlijke aanvallen

29
17

Schoten op doel

6
4

Schoten naast/over doel

2
6

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

5
9

Buitenspel

2
1

Fouten

12
17

Vrije trappen

18
15

Doeltrappen

10
12

Inworpen

22
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws