KRC Genk demonstreert opnieuw en walst over Zulte Waregem
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk

Genk blijft indruk maken, Zulte Waregem zakt verder weg

Racing Genk blijft zijn reeks van ongeslagen wedstrijden maar verderzetten. Zaterdagavond wonnen de Smurfen op indrukwekkende wijze van Zulte Waregem en blijven zo druk zetten op Club Brugge.

Bij Genk blijft Clement centraal achterin consequent roteren en dus nam Dewaest de plek in van Lucumi. Ndongala kreeg de voorkeur op Paintsil. Francky Dury greep doortastender in en verwees Bongonda en Harbaoui naar de bank. Marcq, Björdal en Sylla mochten starten.

Het vertrouwen bij Racing Genk is nooit zo groot geweest, zowat elke speler loopt op een wolk te voetballen. Niet leuk voor Zulte Waregem dat niet veel meer kon doen dan proberen stand te houden.

Dat lukte een halfuurtje, ook al omdat Dewaest dé kans op de 1-0 na 6 minuten liet liggen. Hij mikte een vrije kopkans naast. Genk demonstreerde, maar zonder te scoren.

Minuut 19 dan, het rugnummer van Thomas Buffel toen hij bij Genk speelde. “Welkom thuis kapitein, ook al is het maar voor 90” lazen we op het spandoek achter het doel. Het ganse stadion applaudisseerde en Buffel toonde dat hij een shirt van Genk onder zijn wedstrijdshirt droeg.

De openingstreffer kwam er in minuut 29 en was van fantastische makelij. Uronen met de actie in de zestien en pass tot bij Pozuelo die zijn Spaanse klasse bovenhaalde om enig mooi af te werken. Twee minuten later stond de dubbele voorsprong op het bord nadat Samatta een corner volledig ongedekt binnen mocht koppen.

Francky Dury wilde het tij keren met een dubbele wissel aan de rust: De Pauw en Marcq moesten plaatsruimen voor Bedia en Heylen.

Veel mocht het allemaal niet baten want Genk bleef de weg naar voor kiezen en de kansen aaneenrijgen. Samatta maakte er nog 3-0 van na een gemeten voorzet van Uronen en 4-0 door zijn voet nog net tegen een eigenlijk gemaakte goal van Heynen te zetten.

De forfaitscore kwam er niet omdat Bossut de goede hoek koos op de strafschop van Trossard in de slotminuut. Strafschoppen nemen, een werkpuntje voor Genk.

Racing Genk blijft zo ongeslagen en neemt minstens voor een paar uur de leidersplaats over van Club Brugge. Zulte Waregem kan ook op het veld van Genk geen puntje rapen en blijft in het sukkelstraatje.