Cercle Brugge - Standard

Emond maakt verschrikkelijke penaltymisser goed en kopt Standard in extremis voorbij Cercle
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Brugge
| 81 reacties

Emond kopt Standard naar de zege tegen Cercle

Emond maakt verschrikkelijke penaltymisser goed en kopt Standard in extremis voorbij Cercle
Foto: © photonews

Standard heeft z'n eerste competitiewedstrijd winnend kunnen afsluiten. Op bezoek bij een strijdvaardig én leuk voetballend Cercle graaide het in extremis de drie punten mee.

Michel Preud'homme zou zichzelf niet zijn, mocht hij zonder grote verrassing aan het seizoen beginnen. Carcela, nochtans goed in de voorbereiding, moest zich tevreden stellen met een plek op de bank. Wél aan de aftrap kwamen Boljevic (ex-Waasland-Beveren), Amallah en Vojvoda (beiden ex-Moeskroen).

Dat het allemaal niet zo fantastisch was, bleek uit de eerste helft. Boljevic liet maar liefst nul(!) geslaagde acties optekenen en Vojvoda leek ook niet de meest secure rechtsback. Amallah trok z'n streng, maar daarmee was ook alles gezegd. En Cercle? Dat legde aardig voetbal op de kletsnatte grasmat. Hazard, Hoggas en Peeters waren de uitblinkers bij de Vereniging.

Penaltymisser

Ook De Belder deed het goed vanop de rechterflank, Saadi -die we destijds bij Kortrijk vaak met een gouden stier op de rug zagen- kreeg het centrum van coach Mercadal. In een eerste helft zonder al te veel grote kansen waren het toch vooral de doelmannen die zich lieten opmerken. Arnaud Bodard -neef van- greep in op een knal van Hazard, Badiashile haalde het van Emond bij een strafschop.

Na een licht contact van Hazard bij Boljevic -dan toch een 'geslaagde' actie- ging de bal op de stip. Kapitein Emond zette zich achter de bal en... leverde één van de slechtste elfmeters uit de recente voetbalgeschiedenis af. Rusten bij een brilscore dus. Na de koffie kwam Standard iets vinniger uit de kleedkamer, maar écht gevaarlijk werden de Rouches niet. Pas toen Mehdi Carcela inviel, keerde de zaak.

Een gekruld schot van de Marokkaan werd nog gestopt door Badiashile, maar toen de nummer tien van Standard vlak voor tijd de kruin van Emond vond, was er niets meer aan te doen. De aanvaller kon zo zijn penaltymisser enigszins goedmaken en schonk Standard zo de zege.

Ultieme rode kaart én 0-2

Cercle moest de kelk nog tot de bodem ledigen na een tweede gele kaart voor Serrano en een goal in de slotfase van Anthony Limbombe.

Goals

0
2

Balbezit

42
58

Aanvallen

60
72

Gevaarlijke aanvallen

35
41

Schoten op doel

5
7

Schoten naast/over doel

8
5

Geblokkeerde schoten

0
3

Hoekschoppen

3
7

Buitenspel

2
1

Fouten

14
14

Vrije trappen

15
16

Doeltrappen

12
11

Inworpen

27
18
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws