Datum: 05/10/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 10
Stadion: Regenboogstadion

Zulte Waregem dompelt Cercle Brugge met verschroeiende zege in diepe crisis

Zulte Waregem dompelt Cercle Brugge met verschroeiende zege in diepe crisis
Foto: © photonews

Zulte Waregem heeft tegen Cercle Brugge fel uitgehaald. Het moest niet eens zo hard op het gaspedaal gaan trappen om met 6-0 te winnen tegen een Vereniging in diepe crisis.

Zulte Waregem had na een zwak seizoensbegin al zeven wedstrijden niet meer verloren en begon dus met het nodige vertrouwen aan zijn duel met Cercle Brugge. Bjordal en Sissako werden beloond voor hun invalbeurt tijdens de comeback in Moeskroen en mochten in de basis beginnen van Francky Dury.

Moedig Cercle

Bij de bezoekers is het dan weer crisis: nederlaag na nederlaag, uitgeschakeld in de Beker van België, vorige week tegen Eupen nog pijnlijk onderuit na een voorsprong. Coach Mercadal koos met Saadi, Hazard, Fiore, Omolo en Ueda voor maar liefst vijf nieuwkomers in vergelijking met vorige week.

Het bracht aanvankelijk weinig zoden aan de dijk, want de Vereniging begon ongeïnspireerd aan het duel aan de Gaverbeek. Toch kwamen ze een tiental minuten op voorsprong via Saadi, maar dat werd afgefloten vanwege buitenspel.

Aan de overkant was het een minuutje later wél raak: De fauw zwiepte voor, Larin kon moederziel alleen voorbij Badiashile koppen. Nauwelijks tien minuten later lag de match al in een beslissende plooi, toen diezelfde Larin via de doelman de bal panklaar kon leggen voor Bruno.

Efficiënt Essevee

Die werkte tegen zijn ex-club af in een leeg doel en zorgde zo voor de 2-0. Wie had gedacht dat de dubbele voorsprong Essevee helemaal vleugels zou geven, kwam bedrogen uit. Integendeel zelfs: de bezoekers toonden veerkracht en kwamen steeds beter in de wedstrijd.

Balbezit (meer dan 60% zelfs), dominantie en hier en daar een kansje voor vooral een bedrijvige Idriss Saadi leverde dat allemaal op, maar doelpunten niet. Daarvoor was het in de zone van de waarheid vooral veel net niet. Aan de overkant maakte Bruno zijn tweede van de avond, een owngoal van Taravel zorgde voor nog meer ellende.

En nog was de kelk niet tot de bodem geledigd, want ook Berahino en Larin plaatsten nog een orgelpunt. Essevee komt door de zege voorlopig de top-6 binnen, Cercle Brugge ziet Waasland-Beveren wat verder uitlopen en heeft veel werk tijdens de interlandbreak. 

Opstellingen

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy A 90' -
De fauw Davy A 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Mensah Gideon 90' -
Sissako Abdoulaye 58' -
Seck Ibrahima 90' -
Berahino Saido 90' -
Bruno Gianni ⚽ ⚽   78' -
Larin Cyle ⚽ ⚽ A A 90' -
Bjørdal Henrik Rørvik 66' -
  Bank G Beoordeel
Govea Omar 32' -
Zarandia Luka A 24' -
Oberlin Mfomo Dimitri Joseph 12' -
Van Hecke Jannes -  
De Smet Mathieu -  
Walsh Sandy -  
Bansen Eike -  
Bürki Marco -  

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
N'Guessan Kouame 90' -
Badiashile Mukinayi Loïc 90' -
Dabila Kouadio-Yves 90' -
Ueda Naomichi   90' -
Taravel Jérémy  90' -
Fiore Corentin 90' -
Gory Alimami 90' -
Kouamé N'Guessan Rominigue 90' -
Peeters Stef   79' -
Hazard Kylian 90' -
Saadi Idriss 62' -
Ochieng Omolo Johanna 70' -
  Bank G Beoordeel
Foster Lyle 28' -
Mboula Queralt Jordi 20' -
Omeonga Stephane 11' -
Coulibaly Lassana -  
Deman Olivier -  
Hubert Guillaume -  
Balikwisha William -  
Donsah Godfred -  
Herbeleef Zulte Waregem - Cercle Brugge