Datum: 20/10/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 11
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge blijft onder Bernd Storck in hetzelfde bedje ziek en verliest met ruime cijfers van Charleroi
Arjen T'Sjoen
| 20 reacties

Cercle Brugge blijft onder Bernd Storck in hetzelfde bedje ziek

Cercle Brugge blijft onder Bernd Storck in hetzelfde bedje ziek en verliest met ruime cijfers van Charleroi
Foto: © photonews

Zondagavond mochten Cercle Brugge en Sporting Charleroi de elfde speeldag afsluiten. Cercle was voor de speeldag de hekkensluiter en hoopte onder de nieuwe coach Bernd Storck op beterschap.

Storck koos voor enkele nieuwe spelers in het basiselftal. Guillaume Hubert stond onder de lat en kwam in de plaats van de geblesseerde Loïc Badiashile. Verder kregen ook Godfred Donsah, Johanna Omolo en Adrien Bongiovanni een kans in de basis. Bij Charleroi kwam Kaveh Rezaei in de plaats van Shamar Nicholson en Maxime Busi kreeg een nieuwe kans als rechtsback.

Cercle begon eigenlijk best goed aan de wedstrijd, maar Charleroi kwam bij een eerste aanval wel meteen op voorsprong. Gholizadeh kreeg veel ruimte en stuurde Ryota Morioka nipt door de buitenspelval. De Japanner deed alles goed en trapte de bal voorbij Guillaume Hubert in doel. Cercle probeerde wel via onder meer Taravel en Hazard, maar werd opnieuw koud gepakt net voor het half uur. Gholizadeh kreeg de bal zomaar mee van Kouamé en behield het overzicht. Massimo Bruno had bijzonder veel ruimte en verdubbelde de score.

Enkele minuten later moest groen-zwart de kelk helemaal tot op de bodem ledigen. Modou Diagne vertrok van de middellijn zomaar richting het doel van Hubert en trapte de bal simpel binnen. Rusten ging Bernd Storck samen met zijn spelers met een 0-3 achterstand.

Ondanks de zware tussenstand kwam Cercle met heel veel goede moed uit de kleedkamers. Er werden veel meer duels gewonnen, maar kansen waren er nauwelijks. Het was zelfs Charleroi dat de grootste kon creëren via Massimo Bruno die alleen voor Cercle-doelman Hubert naast mikte. Tien minuten voor tijd kreeg Cercle wel nog de kans op de aansluitingstreffer. Gory trapte uitstekend richting doel, maar Penneteau pakte uit met een geweldige save. In de herneming lukte het vervolgens ook niet want Dessoleil werkte de poging van Saadi weg net voor de lijn.

De wedstrijd kabbelde vervolgens naar het einde waardoor Cercle uiteraard laatste blijft in de Jupiler Pro League. De Vereniging volgt op vier punten van Waasland-Beveren en moet dringend punten beginnen pakken. Sporting Charleroi volgt op een punt van een plek in Play Off I en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed.

Opstellingen

Cercle Brugge Cercle Brugge

  Speler G Beoordeel
N'Guessan Kouame   90' -
Hubert Guillaume 90' -
Ueda Naomichi 90' -
Taravel Jérémy 90' -
Panzo Jonathan 90' -
Ochieng Omolo Johanna 42' -
Hazard Kylian 90' -
Kouamé N'Guessan Rominigue   90' -
Donsah Godfred 0'  
Peeters Stef 90' -
Foster Lyle 68' -
Bongiovanni Adrien   46' -
  Bank G Beoordeel
Biancone Giulian 48' -
Gory Alimami 44' -
Saadi Idriss 22' -
Balikwisha William -  
Dabila Kouadio-Yves -  
Hoggas Kévin -  
Goblet Merveille -  

Charleroi Charleroi

  Speler G Beoordeel
Penneteau Nicolas 90' -
Busi Maxime 90' -
Diagne Modou 90' -
Dessoleil Dorian 90' -
Fortuna Nurio 90' -
Ilaimaharitra Marco 90' -
Diandy Cristophe 90' -
Morioka Ryota 70' -
Bruno Massimo  84' -
Rezaei Kaveh 90' -
Gholizadeh Ali A A A   90' -
  Bank G Beoordeel
Henen David 20' -
Nicholson Shamar 6'  
Tsadjout Franck -  
Saglik Enes -  
Imbrechts Joachim -  
Marinos Stergos -  
Descamps Rémy -  
Hendrickx Gaëtan -  
Willems Steeven -  
Herbeleef Cercle Brugge - Charleroi