gnkKRC Genk
cerCercle Brugge
Datum: 26/10/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 12
Stadion: Luminus Arena
Genk aan zichzelf verplicht om ploeg van Storck zijn elfde nederlaag van het seizoen toe te dienen

Volg RC Genk - Cercle Brugge om 20u30 LIVE op VOETBALKRANT.COM!

Genk aan zichzelf verplicht om ploeg van Storck zijn elfde nederlaag van het seizoen toe te dienen

Genk is dit seizoen nog steeds enigszins op zoek naar de aansluiting bij de top. Dan mag het dus geen punten laten liggen in een thuiswedstrijd tegen de rode lantaarn. Zeker omdat er voorlopig weinig tekenen van verbeteringen zijn bij Cercle Brugge.

De vorige thuismatch in de competitie leverde Genk op de valreep nog een driepunter op. Wellicht hopen de Limburgers die deze keer wat vlotter binnen te halen. Ze herstelden zich dit seizoen na de ramp in Salzburg knap in Europees verband - hoewel dat slechts met één punt beloond werd -, maar kunnen zich in de competitie nog steeds weinig misstappen permitteren.

Bernd Storck werd ingehaald als de man die Cercle in 1A moet houden, maar ondanks zijn knappe resultaten bij Moeskroen is de Duitser ook geen wonderdokter. Dat bleek thuis tegen Charleroi: een droge 0-3. De tweede helft was niet slecht, maar toen was het kalf al lang verdronken. Groen-zwart presenteert zich best toch wat weerbaarder in de Limunus Arena. In de eerste elf matchen was dat een pijnpunt.

Serrano terug bij Cercle

Voor Paintsil en Piotrowski is er geen plaats in de selectie van Felice Mazzu. Vukovic en Borges ontbreken wegens blessure. Een hele waslijst aan afwezigen bij Cercle. Serrano kan gerecupereerd worden, maar Taravel (pees), Balikwisha (adductoren), Bongiovanni (hamstring) en  Saadi (knie) moeten passen. Daarnaast zijn er ook nog de langdurig afwezigen De Belder, Deuro, Mboula en Vitinho.

Meer nieuws