Datum: 31/10/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Lotto Park
Horror op Halloween voor Anderlecht: van 3-1 naar 3-3 in allerlaatste minuut
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Anderlecht
| 673 reacties

Anderlecht speelt gelijk tegen Gent

Horror op Halloween voor Anderlecht: van 3-1 naar 3-3 in allerlaatste minuut
Foto: © photonews

Anderlecht leek op weg naar winst in de topper tegen AA Gent. Tien minuten voor tijd stonden ze nog 3-1 voor, maar een penalty en een kopbaldoelpunt in de allerlaatste minuut van Plastun kostten hen twee punten.

Halloween en een match van Anderlecht, dat denk je wel al eens aan een horrorscenario voor de Brusselaars. Maar het leek allemaal wel mee te vallen, ze kwamen deze keer zelfs op voorsprong tegen Gent. We geloven bijna zelf niet dat we dit schrijven, maar na een perfecte voorzet van... een centrale verdediger.

Assist van verdediger

De backs haalden dit seizoen de achterlijn nog niet, wat zou een centrale verdediger daar dan komen zoeken? Maar jawel, Elias Cobbaut trok mee naar voor en leverde de mooie assist uit aan Verschaeren: 1-0. Dat moet zowat de eerste keer zijn dat een verdediger van Anderlecht in een veldactie zover was opgerukt.

Gent was echter niet uit zijn lood geslagen en na fantastisch voorbereidend werk van David en Vadis scoorde Depoitre de gelijkmaker nog geen vijf minuten later. Goeie bedoelingen hoor bij beide ploegen, maar ze kwamen er niet altijd uit. Kayembe bewees waarom Vercauteren hem in de ploeg heeft gedropt: blokje beton voor de defensie.

Lengteverschil

De Buffalo's konden het dan weer makkelijk onder controle houden omdat Roofe geen partij was voor kolossen Ngadeu en Plastun. Zeker als je dan nog een paar lange ballen naar de 1m78 grote spits verstuurt. De 1m90 en 1m93 daar achteraan bij Gent wisten er wel raad mee. Van Crombrugge moest nog de beste reddingen bovenhalen in de eerste helft.

Maar Anderlecht bleef knokken deze keer. Vercauteren kreeg gelijk met zijn 'blokske beton'. Het evenwicht was veel beter en Lokonga kon meer offensief uitgespeeld worden. Toen Dejaegere - al een paar keer met foutjes - hem neerhaalde in de zestien wees Van Driessche resoluut naar de stip. Roofe achter de bal en dat lukte.

Het gaf de Engelsman vertrouwen en na een counter die leek te gaan mislukken omdat Vlap de bal fout speelde, kreeg hij het leer toch in zijn voeten. Roofe draaide bal heerlijk in de verste hoek: 3-1. Bezus trok aan het korste eind voor Van Crombrugge, maar Yaremchuk scoorde nog na een penalty in twee keer. 

Nog steeds geen vuiltje aan de lucht, maar na een allerlaatste poging om de bal voor de goal te gooien, kreeg Gent dan toch nog de gelijkmaker binnen. Plastun - twee minuten daarvoor nog slachtoffer van een elleboog van Zulj - kopte overhoeks binnen. En zo werd het dan toch nog een horroravond voor Anderlecht.

Opstellingen

Anderlecht Anderlecht

  Speler G Beoordeel
Verschaeren Yari āš½ 90' -
Van Crombrugge Hendrik 90' -
Luckassen Derrick 90' -
Kana Marco 90' -
Cobbaut Elias A 90' -
Dewaele Sieben 90' -
Sambi Lokonga Albert 90' -
Vlap Michel 76' -
Kayembe Edo 90' -
Saelemaekers Alexis 85' -
Roofe Kemar āš½ āš½ 90' -
  Bank G Beoordeel
Zulj Peter 14' -
Doku JĆ©rĆ©my 5'  
Sardella Killian -  
Amuzu Francis -  
Chipciu Alexandru -  
Thelin Isaac Kiese -  
Adžić Luka -  
Didillon Thomas -  

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Lustig Mikael 69' -
Plastun Igor āš½   90' -
Ngadeu Michael 90' -
Asare Nana 90' -
Owusu Elisha 90' -
Dejaegere Brecht 72' -
Odjidja Vadis A 90' -
David Jonathan 61' -
Yaremchuk Roman āš½ 90' -
Depoitre Laurent āš½   0'  
  Bank G Beoordeel
Bezus Roman 29' -
Castro-Montes Alessio 21' -
DompƩ Jean-Luc A 18' -
Coosemans Colin -  
Bronn Dylan -  
Kvilitaia Giorgi -  
Kubo Yuya -  
Mohammadi Milad -  
Verstraete Louis -  
De Busser Jari -  
Herbeleef Anderlecht - KAA Gent