Speeldag: Speeldag 13
Stadion: Guldensporenstadion

Jonathan Bolingi bezorgt KAS Eupen gouden driepunter in Kortrijk

KAS Eupen heeft uitgepakt met een klein stuntje op bezoek bij KV Kortrijk en blijft zo zijn uitreputatie alle eer aandoen.

KV Kortrijk had de voorbije twee wedstrijden in eigen huis gewonnen en wilde nu ook tegen KAS Eupen op dat elan doorgaan. Dan kon het ook ietwat opnieuw naar boven beginnen kijken in de strijd om de linkerkolom.

Efficiënte Bolingi

Dat deed Yves Vanderhaeghe met een soort van type-elftal, al kwamen Kagelmacher en Azouni wel in de ploeg. KAS Eupen van zijn kant wisselde zelfs helemaal niet en had de voorbije weken op verplaatsing ook knappe resultaten neergezet.

De Kerels begonnen het stevigst aan de partij, maar waren onzorgvuldig in de fase van de waarheid en werden tot twee keer toe koud gepakt door de bezoekers. Bautista miste voor Eupen twee grote kansen, maar Bolingi maakte er wel twee in de eerste 45 minuten.

De aanvallen waren prima, de voorzetten van Schouterden en Milicevic idem dito en Bolingi had maar binnen te leggen en binnen te koppen, meteen ook de ruststand: 0-2. Na de pauze ging Eupen op zijn elan door, maar het vergat de match monddood te maken.

Slotoffensief komt te laat

Op die manier kregen de Kerels na een lauwe pot van hun kant alsnog hoop en een kleine tien minuten voor tijd leverde dat via een owngoal van Blondelle ook de aansluitingstreffer op. En zo werden het uiteindelijk toch nog spannende slotminuten.

Ook de vijf extra minuten leverden echter geen puntje meer op voor de Kerels, waardoor Eupen opnieuw drie punten wist te pakken op verplaatsing én meteen tot op een puntje van Kortrijk komt in de stand. Voor de Kerels een tweede thuisnederlaag.