KV Mechelen - STVV

KV Mechelen roept nederlaag in slotfase over zichzelf af
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 32 reacties

KV Mechelen laat zich in slot ringeloren door STVV

KV Mechelen roept nederlaag in slotfase over zichzelf af
Foto: © photonews

KV Mechelen heeft al meer dan terecht veel lof gekregen voor zijn voetbal en zijn resultaten als promovendus. Het leek tegen STVV lange tijd af te stevenen op een nieuwe overwinning, maar het vijnen zat in de staart. Boli en Suzuki zorgden voor een verrassing.

KV startte met Tainmont en Togui in plaats van Storm en De Camargo. In een gezapig eerste halfuur viel er nauwelijks iets te beleven. Van tempoversnellingen was geen sprake. Even voorbij het halfuur dreigde STVV na hoekschop. Het speelde de standaardsituatie mooi uit, Garcia plaatste het leer op de paal. Dat zette KV Mechelen aan om toch iets dwingender te gaan voetballen.

Kaya toont hoe het moet

Schoofs tikte een botsende voorzet van Togui aan de eerste paal over. Niet veel hierna een pijnlijk moment voor De Bruyn: na een mooie beweging was zijn pass van mindere kwaliteit. Kaya profiteerde meteen door wel de perfecte bal te spelen. Togui omzeilde Yabuki en legde de 1-0 binnen.

De lijnrechter vlagde voor buitenspel, maar de VAR corrigeerde terecht: het doelpunt telde dan toch. De score had nog voor rust kunnen oplopen. Een prima pass van Vanlerberghe kwam er net door en zette zo Tainmont voor doel. De linkerflankspeler knalde hard naast. Togui kopte op de dwarsligger.

Sint-Truiden wide wel scherper aan de tweede helft beginnen, maar het was toch KV Mechelen dat voor het meer vloeiende voetbal zorgde. Bateau kopte een alweer haarfijne voorzet van Kaya tegen de netten. Deze keer zag de lijnrechter geen buitenspel, maar de VAR wel.

Ommekeer door twee late treffers

Het bleef dus bij een nipte score en zo kon alles nog zeker. Zeker omdat Malinwa zich in de slotfase achteruit trok. Daar betaalde het ook een zware prijs voor. Eerst ging een plaatsbal van Boli na een counter nog naast. Op hoekschop kopte de aanvaller wel raak. Suzuki wist nadien nog een aarzeling bij Mechelen achterin af te straffen. Zo boekte STVV een belangrijke driepunter.

Goals

1
2

Balbezit

44
56

Aanvallen

54
50

Gevaarlijke aanvallen

37
28

Schoten op doel

3
2

Schoten naast/over doel

7
3

Schoten op doelkader

1
1

Hoekschoppen

3
7

Buitenspel

2
1

Fouten

14
15

Vrije trappen

16
16

Doeltrappen

5
9

Inworpen

19
33
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws