Stadion: Kehrweg Stadion

Eupen verrast Racing Genk, dat met fikse kater richting Liverpool trekt

Dante Bellon
| 139 reacties

Racing Genk heeft het nagelaten om opnieuw de top-6 in te duiken. De Limburgers verloren op het veld van Eupen, dat nu thuis al punten van de kampioen en Anderlecht heeft afgesnoept. Genk wacht dinsdag een lastige trip naar Liverpool.

Het leek een makkelijke avond te gaan worden voor Racing Genk. De Limburgers domineerden het spel de eerste twintig minuten en konden via Odey vroeg op voorsprong komen. Verdon keerde de bal net voor de lijn weg. Eupen liet het spel aan de bezoekers, maar die deden er weinig mee. En daar profiteerde Eupen van.

Een Eupense hoekschop belandde voor de voeten van Bolingi, die alleen voor Coucke kwam. De aanvaller plaatste de bal enig mooi naast de doelman. Nog geen twee minuten later bracht Milicevic een vrije trap perfect in de zestien. Jordi Amat moest er maar zijn voet tegen zetten om Coucke te verschalken. Eupen leek een tweede adem gevonden te hebben, want Racing Genk kon niet meer aan het doel van De Wolf komen. Bautista kopte de 3-0 net voorlangs.

Eupen startte het beste in de tweede helft, maar gaandeweg kon Racing Genk de wedstrijd weer in handen nemen. Zo kon Bongonda net niet bij een voorzet van Ito en kon Onuachu zijn kopbal niet genoeg kracht bijzetten. Ondertussen moest Samata de zeilen komen bijstellen voor de bezoekers.

Racing Genk kwam niet meer verder dan de zestien van Eupen. De Panda's counterden er dan maar op los; al was het vaak de beslissende pass die verkeerd ging. Al wat de Limburgers probeerden kende weerwerk van Eupen. De wedstrijd bloedde stilaan dood en kansen werden er niet meer bij elkaar gevoetbald. Zo pakte Eupen zeven op negen en trekt Genk met een ferme kater naar Liverpool.