KAA Gent - Standard

Fort Ghelamco: Buffalo's zetten ook Standard opzij in tumultueuze clash met uitsluitingen en strafschoppen
Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 327 reacties
Fort Ghelamco: Buffalo's zetten ook Standard opzij in tumultueuze clash met uitsluitingen en strafschoppen
Foto: © photonews

KAA Gent en Standard speelden een erg intense wedstrijd in de Ghelamco Arena. De belangen waren groot, aan beide kanten viel een uitsluiting en een strafschop.

De Buffalo's wilden na een 18 op 18 in eigen huis ook tegen de Rouches niets laten liggen en tot op twee punten van de Luikenaars komen in de stand, Standard kon mits winst Gent op wat extra achterstand zetten en zo de tweede plek nog steviger in handen nemen.

David en Carcela op de bank

Dejaegere, Lustig, David en Asare werden door Thorup aan de kant gehouden voor Kums, Castro-Montes, Bezus en Mohammadi. Oulare en Amallah zouden dan weer de plaatsen van Cop en Carcela innemen bij de bezoekers.

Goede keuzes van beide trainers, zo zou blijken. Amallah zorgde voor de rust op enig mooie wijze voor de 0-1 voor Standard, net na rust kon Bezus ook al met een heerlijke trap voor de gelijkmaker zorgen. Twee hoogtepuntjes in een verder niet al te spectaculaire wedstrijd.

Intens en spannend was het wel. Al van minuut 1 voelde je instinctief dat zo'n wedstrijd met elf tegen elf afsluiten enorm lastig zou gaan worden. Het was soms op het randje en de spanning was vaak te snijden tussen beide teams.

Drie knappe goals, veel tumult

Vadis Odjidja kreeg zijn tweede geel voor een duwtje tussen heel wat tumult, Vanheusden de zijne voor handspel in de muur bij een vrije trap voor Kums. En dan vergat de ref nog Amallah uit te sluiten voor de fout die daar aan vooraf ging.

De strafschop werd door Jonathan David tegen de touwen gewerkt. Zo was ook de ingevallen Canadees belangrijk voor de Buffalo's. Het orgelpunt werd geplaatst door Castro-Montes, die na het invallen van Bronn wat hoger op het veld ging spelen en met een derde knappe goal van de avond kwam. Mpoku miste nog een strafschop. 21 op 21 in 'Fort Ghelamco' zo voor Gent, dat meespeelt met de groten. 

Goals

3
1

Balbezit

60
40

Aanvallen

68
53

Gevaarlijke aanvallen

38
26

Schoten op doel

1
4

Schoten naast/over doel

10
9

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

1
0

Fouten

12
19

Vrije trappen

21
14

Doeltrappen

14
15

Inworpen

19
14
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws