Datum: 02/11/2019 20:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 14
Stadion: Freethiel
Zulte Waregem smeert Waasland-Beveren erg zure nederlaag aan door erg late goal van Larin
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 17 reacties

Zulte Waregem smeert Waasland-Beveren erg zure nederlaag door erg late goal van Larin

Zulte Waregem smeert Waasland-Beveren erg zure nederlaag aan door erg late goal van Larin

Zulte Waregem hoefde geen grootse prestatie neer te zetten op het veld van Waasland-Beveren om met drie punten huiswaarts te keren. Een gebrek aan efficiëntie en een last minute doelpunt van de dekselse Larin deed de thuisploeg de das om: 1-2.

Een thuismatch tegen een ploeg die niet tot de G5 behoort, dat zijn de wedstrijden waarin Waasland-Beveren punten moet pakken in de strijd tegen het behoud. Mercier deed dat alvast met vier nieuwe spelers: Dierckx, Foulon, Jubitana en Koita. Dury verving Oberlin door Zarandia. Govea haakte geblesseerd af. Bjordal kwam in zijn plaats.

Eerste helft met venijn in de staart

Dury had zijn troepen vooraf gewaarschuwd dat ze meer scherpte voor de dag moesten brengen op verplaatsing, maar daar was in het begin niet veel van te merken. De kleine kansjes in de openingsfase waren voor Durmishaj en Kobayashi. De Japanner moest de strijd overigens al na een kwartier staken. Emmers was zijn vervanger.

Na de wissel herstelde Essevee het evenwicht en kwam even later lichtjes tegen de gang van het spel in op voorsprong. Zarandia verstuurde eerst nog een waarschuwingsschot, maar Bjordal trof wel raak. Jackers devieerde een ongevaarlijke poging van Larin in de voeten van de Noorse middenvelder en die strafte het foutje af. Essevee wou ook nog een strafschop op slag van rust, maar daar ging ref Smet niet in mee en na een warrige fase op hoekschop kwam Zulte Waregem goed weg met een bal op de paal.

De 45 minuten lange zoektocht van Waasland-Beveren naar een gelijkmaker kon beginnen en na amper vijf minuten liet Dierckx dé uitgelezen mogelijkheid liggen. Hij kon moederziel alleen koppen, maar besloot voorlangs. Ook Koita liet een uitstekende kopkans onbenut. De thuisploeg ontwikkelde een zekere druk en gaf zo ook wel wat ruimte weg, maar met name Larin kon daar niet van profiteren.

De druk van de Waaslanders leverde veel kansen op. Din Sula verkwanselde er een grote, maar uiteindelijk moest Bossut zich toch omdraaien. Koita bracht de score met een verschroeiende knal in evenwicht. De thuisploeg ging daarna nog op zoek naar de winning goal, want Zulte Waregem bracht niets meer op de mat.

Emmers zag zijn deviatie maar net naast gaan en Bossut wierp zich met doodsverachting op een doorsteekpass. Ook Jackers pakte nog uit met een goede beenveeg, maar in de absolute slotfase moest hij zich nog wel gewonnen geven. Een vrijschop belandde voor de voeten van Larin, die de opgelegde kans niet mist.

Een erg zwaar verdict voor de thuisploeg, dat nu moet afwachten wat Cercle Brugge doet.  Een gedeelde laatste plaats is een mogelijkheid. Zulte Waregem doet uitstekende zaken met het oog op de top-6.

Opstellingen

SK Beveren SK Beveren

  Speler G Beoordeel
Jackers Nordin 90' -
Wiegel Andreas   90' -
Caufriez Maximiliano 90' -
Vukotić Aleksandar 90' -
Foulon Daam A 90' -
Jubitana Denzel 90' -
Schrijvers Jur 90' -
Kobayashi Yuki 16' -
Dierckx Tuur 90' -
Durmishaj Fiorin 52' -
Koita Aboubakary 90' -
  Bank G Beoordeel
Emmers Xian 74' -
Sula Din 38' -
Badibanga Beni 14' -
Verreth Matthias -  
Moren Valtteri -  
Pirard Lucas -  
Milošević Stefan -  
Tshibola Aaron -  

Zulte Waregem Zulte Waregem

  Speler G Beoordeel
Bossut Sammy 90' -
De fauw Davy A 90' -
Pletinckx Ewoud 90' -
Deschacht Olivier 90' -
Mensah Gideon   90' -
Seck Ibrahima   90' -
Bjørdal Henrik Rørvik 82' -
Sissako Abdoulaye 65' -
Bruno Gianni 90' -
Larin Cyle 90' -
Zarandia Luka 74' -
  Bank G Beoordeel
Baudry Marvin 25' -
Bürki Marco 16' -
Oberlin Mfomo Dimitri Joseph 8'  
Van Hecke Jannes -  
De Smet Mathieu -  
Bostyn Louis -  
Humphreys Cameron -  
Walsh Sandy -  
Herbeleef SK Beveren - Zulte Waregem

Vooraf