Stadion: Jan Breydel
Invaller Saadi schenkt Cercle drie broodnodige en verdiende punten in de degradatiestrijd
Hannes Van Gael
| 21 reacties

Cercle Brugge kan nog eens winnen: Saadi legde STVV het zwijgen op in de voorlaatste minuut

Na een slappe eerste helft en een animerende tweede heeft Cercle de drie punten thuis gehouden tegen STVV. Invaller Saadi zorgde voor de verlossende treffer. De zege was zeker niet onverdiend voor de hekkensluiter, die Waasland-Beveren niet ziet uitlopen.

“We kijken alleen nog maar naar boven”, klonk het bij de Limburgers voor de match en gelijk hadden ze. De kloof met de ploegen in degradatiegevaar is voldoende groot en de aansluiting met play-off 1 kon met een zege tegen Cercle Brugge bestendigd worden. De Vereniging kon als rode lantaarn alleen maar naar boven kijken in het klassement en wou aan de wederopstanding beginnen in de vijfde match onder Storck.

Hoggas zet door

De openingsfase was voor Cercle Brugge en dat leverde vrijwel meteen een doelpunt op. Hoggas gleed een voorzet aan de eerste paal binnen, maar deed dat met zijn elleboog. Doelpunt terecht afgekeurd, maar de Fransman gaf niet op. In de 35e minuut krulde hij een vrijschop over de muur en voorbij Schmidt. De voorsprong was gerechtvaardigd, want Cercle had het betere van het spel.

De eerste helft was niet veel soeps en STVV liet het enkele malen na gelijk te maken. Suzuki mikte na een lang uitgesponnen combinatie naast, Boli deed alleen voor Hubert hetzelfde en Sousa was te verrast om aan de tweede paal binnen te tikken.

STVV kwam uit de kleedkamer met nog 45 minuten om de achterstand op te halen, maar had weinig geduld. Al na drie minuten kopte Boli de gelijkmaker tegen de touwen na een hoekschop van Sousa. Die van Cercle, inclusief doelman Hubert, stonden erbij en keken ernaar.

Weer afgekeurd

De 1-1 kwam de spektakelwaarde ten goede, want daarna gingen beide teams op zoek naar de voorsprong en gaven zo wel wat ruimte weg achterin. Gory kon als eerste profiteren, maar opnieuw zag de thuisploeg een goal afgekeurd worden. Bij de voorgaande actie was het héél nipt buitenspel.

Na die afgekeurde goal werd er weer wat voorzichtiger gespeeld. Een kopbal van Suzuki was te centraal om Hubert te verontrusten en een venijnig schot van Hazard kwam van iets te ver om Schmidt te vloeren. Zijn volgende knal ging dan weer een kleine meter naast. Naarmate het einde naderde ging de thuisploeg nadrukkelijker op zoek naar de 2-1. Kansen waren er voldoende, maar het was telkens net niet... tot in de voorlaatste minuut.

Invaller Saadi kopte de 2-1 binnen en zorgde zo voor drie broodnodige punten, want Waasland-Beveren klopte Kortrijk en kon uitlopen op de Vereniging. De achterstand twee weken voor de onderlinge confrontatie bedraagt dus drie punten.