Datum: 10/11/2019 18:00
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 15
Stadion: Luminus Arena
Mazzu met het mes op de keel, terwijl Gent de tweede plaats ruikt
Robby Morren
Robby Morren
| 177 reacties

Volg straks LIVE: Genk - Gent

Mazzu met het mes op de keel, terwijl Gent de tweede plaats ruikt

Na hun Europese opdrachten kijken Racing Genk en AA Gent elkaar straks in de ogen. Vooral voor Felice Mazzu zal de spanning hoog oplopen want zijn positie komt stilaan zwaar onder druk te staan.

Felice Mazzu krijgt Racing Genk maar niet op de rails. De prestatie tegen Liverpool was hoopgevend, maar in de vaderlandse competitie laat het spel vaak te wensen over en ook de resultaten zijn navenant. De landskampioen telt amper 20 punten, dat is de zwaar teleurstellende balans na 13 wedstrijden waarin het amper 6 keer kon winnen.

Mazzu beseft dat hij het tij nu heel snel moet keren. De oefenmeester zal geen beroep kunnen doen op Jere Uronen. De afgelopen weken wijzigde hij al heel vaak van spelsysteem. We zijn benieuwd of hij vanavond een 3-5-2 formatie in de wei zal sturen.

Tweede plaats in zicht

Dan vergaat het AA Gent allemaal een stuk beter dit seizoen. De knappe zege tegen Wolfsburg zorgt voor het nodige vertrouwen en het rapport in de Jupiler Pro League oogt fraai. De Buffalo's verloren al 4 wedstrijden op rij niet meer in de Belgische competitie en kunnen de tweede plaats ruiken.

Coach Jess Thorup moet echter aan het puzzelen want sterkhouder Vadis Odjidja is er straks niet bij wegens schorsing. Wellicht kiest Thorup voor Bezus of Dejaegere.

Meer nieuws