KV Kortrijk - Waasland-Beveren

Waasland-Beveren boekt gouden zege en duwt onmondig Kortrijk in crisis

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Kortrijk
| 15 reacties
Waasland-Beveren boekt gouden zege en duwt onmondig Kortrijk in crisis
Foto: © photonews

Waasland-Beveren heeft na vier opeenvolgende nederlagen nog eens kunnen winnen. Bij een onmondig KV Kortrijk deed het een gouden zaak in de strijd om het behoud. De Kerels zagen het met lede ogen aan.

Zowel KV Kortrijk als Waasland-Beveren konden na respectievelijk een 0 op 9 en 0 op 12 dringend nog eens een deugddoende driepunter gebruiken om wat weg te komen onderin. Makkelijk is natuurlijk anders als je met weinig vertrouwen loopt te voetballen.

Flink sleutelen

Zowel Vanderhaeghe als Mercier gingen flink sleutelen aan hun team. Bij Kortrijk geen Rougeaux (geblesseerd), Lepoint (invaller) en Hines-Ike (niet in de selectie) aan de aftrap ten gunste van Golubovic, Kovacevic en Ajagun. De bezoekers brachten zelfs vier nieuwkomers in de ploeg: Tshibola, Badibanga, Moren en Sula. 

Vooral de blessure van smaakmaker Kobayashi opvangen leek een moeilijke opdracht voor de Wase Leeuwen. Die lagen in het begin van de wedstrijd ook meteen onder vuur, maar het vizier van de Kerels stond niet op scherp.

Ook achterin morrelde het aan alle kanten. Opnieuw kregen nieuwe verdedigers een kans, opnieuw vielen al te makkelijke doelpunten. Al moet gezegd dat de 0-1 van Badibanga na een mooie actie van Dierckx en aflegger van Sula oogstrelend was. Koita maakte er niet veel later zelfs 0-2 van, nadat ze bij Kortrijk een voorzet van Badibanga niet wegkregen.

Gouden zege

Waasland-Beveren drukte door en was baas boven baas, de Kerels wisten lange tijd van geen hout pijlen maken. Badibanga en Koita hadden de 0-3 aan de voet, aan de overkant werd het zo nog even spannend na een kopbaldoelpunt van Hornby.

Na een strafschopfout op Koita kon Dierckx de twijfel vanop de stip echter snel opnieuw wegnemen. Kortrijk had niets meer in de tank en toonde weinig inspiratie en moet zo met een 0 op 12 de interlandbreak in. Voor de Wase Leeuwen is de zege deugddoend, ongetwijfeld.

Goals

1
3

Balbezit

62
38

Aanvallen

106
76

Gevaarlijke aanvallen

56
30

Schoten op doel

2
3

Schoten naast/over doel

4
3

Geblokkeerde schoten

4
1

Hoekschoppen

5
5

Buitenspel

6
3

Fouten

19
16

Vrije trappen

19
25

Doeltrappen

3
10

Inworpen

30
27
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws