Club Brugge - KV Oostende

Mats Rits 29' 1-0
Siebe Schrijvers 47' 2-0
Club Brugge heeft geen enkele moeite met tien Oostendenaren
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Brugge
| 127 reacties

Club Brugge won thuis makkelijk van Oostende

Club Brugge heeft geen enkele moeite met tien Oostendenaren

Met de handrem op voor de belangrijke match tegen Galatasaray, zo speelde Club Brugge. Maar zelfs op 50 procent maakte KV Oostende geen enkele kans. Ze waren negentig minuten lang de speelbal van blauw-zwart, zeker toen ze al in de eerste helft met tien vielen.

Terwijl Clement niet echt verraste met zijn opstelling konden we dat niet zeggen van Käre Ingebrigtsen. De Oostendse coach kon niet rekenen op Akpala, nog niet speelgerechtigd door administratieve problemen, maar liet ook Sylla, Guri en Canesin op de bank. Vargas moest in Jan Breydel - waar hij bij elke baltoets op een striemend fluitconcert werd onthaald - diep in de spits gaan spelen.

Rare goal

Geen al te leuke opdracht als lichtgewicht - en met die afgesleten snelheid - tegen Mechele en Deli. Nu ja, 't is niet dat Oostende veel de bal in de buurt van Mignolet kreeg hoor. Het was zowat al Club Brugge wat de klok sloeg. Schrijvers en Vanaken - telkens op voorzet van Sobol - misten een paar goeie kansen en de thuisploeg had quasi doorlopend balbezit. 

Club morste met de kansen, want ook Diatta schoot een unieke kans bijzonder wild over. En bijna kwam Oostende op voorsprong, ware het niet dat Mignolet met een kattensprong de kopbal van Vargas uit zijn doel haalde. Even later was het aan de overkant wel prijs. 'Per ongeluk' nochtans. Vanaken kopte een corner keihard tegen de deklat en via de knie van Rits ging het leer in doel. De verdedigende middenvelder moest er zelf om lachen...

Licht uit bij Vargas

We hadden het al gehad over de snelheid van Vargas. Wel, die werd weggestuurd en had eigenlijk alleen voor Mignolet moeten komen. Maar Mata haalde hem met 15 meter achterstand nog in en nam hem de bal af. Bij het proberen heroveren - we zagen wat frustratie - ging Vargas met gestrekt been over de bal op het been van Deli. Rood! Een correct verdict.

Maar dat was uiteraard de finale doodsteek voor Oostende. Bij de rust mochten ze blij zijn met slechts die 1-0, maar na de rust maakte Club het al snel klinisch af. Schrijvers al vallend voor de 2-0. En dan was het enkel afwachten hoeveel het uiteindelijk zou worden. Club deed er echter niets meer bij. Maar hoe flauw was KVO weer? Ook met elf hadden ze niets kunnen klaarmaken.

Goals

2
0

Balbezit

63
37

Aanvallen

83
60

Gevaarlijke aanvallen

61
20

Schoten op doel

8
2

Schoten naast/over doel

11
2

Geblokkeerde schoten

2
0

Hoekschoppen

9
2

Buitenspel

5
2

Fouten

8
7

Vrije trappen

9
13

Doeltrappen

4
17

Inworpen

23
17
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws