Wolf blijft in debuutmatch steken op gelijkspel tegen Moeskroen
Simon Wauters
| 82 reacties

Moeskroen - Racing Genk eindigde op 2-2

Wolf is er niet in geslaagd zijn eerste wedstrijd als T1 van Racing Genk te winnen. De Limburgers bleven na een aangename wedstrijd op 2-2 steken op Le Cannonier.

De wedstrijd was nog maar een seconde of veertig bezig, toen Moeskroen een eerste corner kreeg. Perica kopte die tegen de touwen. Geen fijne start voor de nieuwe Genk-coach. Welkom Wolf.

Genk had een minuut of tien nodig om op toerental te geraken. Iets voorbij het kwartier liet Paintsil nog een enorme kans liggen, maar een minuut of drie later was het wél raak. Aanvoerder Dewaest bracht Genk langszij na een warrige fase. 1-1.

Op het half uur liet Paintsil opnieuw een dot van een kans liggen. Gescoord werd er niet meer in de eerste helft en die eindigde bovendien nog in mineur. Heynen werd afgevoerd op een draagberrie. En dat net in zijn honderdste wedstrijd in de Jupiler Pro League. Hopelijk valt de schade mee voor de middenvelder.

Onuachu kwam Heynen vervangen. De grote spits tikte vroeg in de tweede helft een prima kans naast, na een goede inspanning van Maehle.

Twee minuten later zette Onuachu zijn misser al recht. Hij troefde Boya af en werkte koelbloedig af. 1-2. Wie dacht dat de voorsprong bevrijdend zou werken voor Genk kwam bedrogen uit. De Limburgers werden veel te slordig. Moeskroen was nog lang niet uitgeteld.

Na 65 minuten bracht Antonov de thuisploeg langszij. Hij trapte een vrije trap van op een meter of twintig via de onderkant van de lat binnen. Heerlijk doelpunt, alles te herdoen.

Na 83 minuten leek Onuachu Genk met zijn tweede van de avond op voorsprong te brengen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel. De beste kansen in de slotfase waren nog voor Moeskroen, maar gescoord werd er niet meeer. Beide teams doen zo geen al te beste zaak in de strijd om play-off 1.