KRC Genk - STVV

Genk nu ook onderuit in Limburgse derby: droomdebuut voor Hayen, zorgen voor Wolf
Robby Morren
Robby Morren vanuit Genk
| 136 reacties

Sint-Truiden wint de derby op het veld van Racing Genk

Genk nu ook onderuit in Limburgse derby: droomdebuut voor Hayen, zorgen voor Wolf
Foto: © photonews

Racing Genk mag zich stilaan opmaken voor play-off 2 na een nieuwe en pijnlijke nederlaag in de derby tegen Sint-Truiden. De trainerswissel heeft absoluut niet voor het verhoopte effect gezorgd bij de landskampioen.

Zowel Hannes Wolf als Nicky Hayen sloegen aan het puzzelen voor deze Limburgse derby. Bij Genk kwamen Piotrowski, Hagi en Bongonda aan de aftrap, Hayen koos voor De Ridder, De Smet en Janssens.

De thuisploeg schoot furieus uit de startblokken. De Norre liet na 7 minuten een huizenhoge kans liggen tegen zijn ex-ploeg, maar twee minuten later was het wel raak voor Samatta. Met een gelukje weliswaar want hij kopte een mislukt schot tegen de touwen.

Ally Samatta - Jakub Piotrowski
© photonews

Het was werkelijk éénrichtingsverkeer in de Luminus Arena met voortdurend 21 spelers op de helft van de bezoekers. En toch hingen de bordjes na 18 minuten alweer in evenwicht. Een vlijmscherpe counter van de Kanaries, De Bruyn leverde de perfecte voorzet af en Boli mikte via de paal binnen.

Coucke mist opnieuw

Genk bleef de ganse eerste helft drukken en mogelijkheden creëren, maar net als tegen Salzburg kwam de landskampioen op slag van rust op achterstand na een misser van doelman Coucke. Botaka zette voor, Suzuki won het luchtduel van de Genkse doelman en kopte de 1-2 binnen. Efficiënter konden de bezoekers écht niet zijn, al scheerde een schot van Suzuki nog de lat.

Ianis Hagi - Thibault De Smet
© photonews
Junya Ito
© photonews

De blauwhemden moesten op zoek naar doelpunten en met nog een halfuurtje te gaan gooide Wolf Onuachu en Paintsil in de strijd. Het zorgde voor nog meer aanvalsdrang en Onuachu kwam enkele keren dicht bij een doelpuntje. Berge mikte een schot naast, Paintsil liet een uitstekende mogelijkheid onbenut.

In een spannende slotfase kon het nog alle kanten op. Botaka liet een open kans liggen op de 1-3, terwijl Ito nog voorlangs besloot.

Sint-Truiden neemt zo de drie punten mee bij de grote rivaal, een droomdebuut voor Nicky Hayen als hoofdcoach van de Kanaries. Bij Genk is de crisis compleet nu ook Hannes Wolf het tij niet weet te keren en mag men zich stilaan opmaken voor play-off 2.

Hannes Wolf
© photonews

Goals

1
2

Balbezit

71
29

Aanvallen

98
69

Gevaarlijke aanvallen

67
24

Schoten op doel

6
1

Schoten naast/over doel

14
3

Geblokkeerde schoten

4
1

Schoten op doelkader

0
1

Hoekschoppen

13
1

Buitenspel

2
2

Fouten

8
14

Vrije trappen

16
10

Doeltrappen

3
19

Inworpen

17
8
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Jupiler Pro League