Datum: 30/11/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 17
Stadion: Luminus Arena
Limburgse derby extra gekruid: Daarom is winst zo belangrijk
Robby Morren
Robby Morren
| 136 reacties

Volg straks live: Genk - STVV

Limburgse derby extra gekruid: Daarom is winst zo belangrijk
Foto: © photonews

De Limburgse derby wordt straks extra gekruid. Beide teams hebben de drie punten broodnodig want zowel Racing Genk als STVV maken een slecht seizoen door.

Crisis bij de beide Limburgse clubs die recent allebei hun coach aan de deur hebben gezet. Het mes op de keel, vooral voor Racing Genk want voor hen is play-off 1 een must en de afstand met de zesde plaats bedraagt nu al 6 punten. 

Coach Hannes Wolf had zich zijn beginperiode in Genkse loondienst wellicht anders voorgesteld dan een gelijkspel bij Moeskroen en een zware Champions League-nederaag. Om de rust te bewaren, kan hij maar best zorgen dat de drie punten vanavond in de Luminus Arena blijven.

Sint-Truiden beëindigde de samenwerking met Marc Brys en zo krijgt Nicky Hayen de kans om zich te bewijzen. Een overwinning tegen Genk zou graag hoofdcoach blijven tot het einde van het seizoen, een driepunter tegen de aartsrivaal kan zijn sollicitatie alleen maar kracht bijzetten.

Bij STVV zijn Steppe, Teixeira en De Petter geblesseerd, bij Racing Genk liggen Vukovic, Heynen en Uronen in de lappenmand.

Meer nieuws