Datum: 07/12/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 18
Stadion: Achter de Kazerne
KV Mechelen en KV Kortrijk delen de punten na wedstrijd die enkel in slotkwartier kan boeien
Simon Wauters
| 30 reacties

KV Mechelen - KV Kortrijk eindigde op 1-1

KV Mechelen en KV Kortrijk hebben zaterdagavond de punten gedeeld in het AFAS-stadion. Het werd 1-1. Beide doelpunten vielen in het slotkwartier.

De eerste helft was er één om snel te vergeten. Kansen vielen er amper te noteren. 0-0 was dan ook een erg logische ruststand.

De thuisploeg kwam een stuk gretiger uit de kleedkamer. De ingevallen Bijker dwong Jakubech al snel tot een knappe redding. Het vierde kwartier was volledig voor de thuisploeg.

Bij Kortrijk kwam Ezekiel op het uur tussen de lijnen en die zorgde meteen voor gevaar. Thoelen bracht tot twee keer toe redding. Bij Mechelen kwam De Camargo het veld in. Extra stootkracht voorin.

Halverwege de tweede helft kreeg Van Damme dé kans om de score te openen. De middenvelder kreeg iets te veel ruimte, maar kopte naast. Hij kon het zelf amper geloven.

Het tempo stokte wat en een scoreloos gelijkspel loerde om de hoek. Maar het draaide uiteindelijk helemaal anders uit. Een kwartier voor tijd opende Ezekiel de score. KV Mechelen had amper afgetrapt of het stond opnieuw gelijk. De -eveneens- ingevallen De Camargo frommelde de bal tegen de netten. 1-1.

In de slotfase kregen beide teams nog wat mogelijkheden, maar de score veranderde niet meer. Kortrijk pakt zo een duur punt op verplaatsing, KV Mechelen zal toch met het gevoel zitten dat het hier twee punten liet liggen.