Datum: 04/08/2019 14:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 2
Stadion: Ghelamco Arena (Arteveldestadion)
Ontketend AA Gent speelt Eupen helemaal kapot, Depoitre viert terugkeer
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 158 reacties

AA Gent haalt het ruim van KAS Eupen

Ontketend AA Gent speelt Eupen helemaal kapot, Depoitre viert terugkeer
Foto: © photonews

AA Gent heeft tegen Eupen een feestje gebouwd. Al in de eerste helft was de wedstrijd helemaal gespeeld. Ook Laurent Depoitre kreeg zijn eerste minuten sinds hij terug bij Gent speelt.

De partij kon niet beter beginnen voor AA Gent, nog voor de match goed en wel begonnen was, keek Eupen al tegen een achterstand aan. Blondelle liet een bal over de achterlijn lopen, maar er kwam een hoekschop van. Odjidja schilderde die op het hoofd van Plastun en de Oekraïner miste niet.

Match meteen gespeeld

Enkele minuten later deed Odjidja dat kunstje nog eens over, maar nu mocht Ngadeu zijn tweede van het seizoen tegen de touwen koppen. Minuut acht en al 2-0 voor de thuisploeg, die vertrouwen tankte en de bal uitstekend liet rondgaan. Dat lag niet alleen aan de Buffalo's, maar ook aan Eupen, dat echt nog niet klaar lijkt voor dit seizoen.

Achterin en op het middenveld vielen grote gaten waar Gent makkelijk de vrije man kon vinden. Ook voorin was het niet het frivole spel dat we af en toe van de Oostkantonners gewend zijn. De honderd meegereisde supporters zullen zich de lange trip al bij de rust stevig beklaagd hebben.

Gent nam immers geen gas terug. Lustig werd vrijgespeeld door Verstraete -die zijn eerste basisplaats van het seizoen kreeg- en zette knap voor. De vrijstaande Bezus moest zijn knikker maar tegen de bal zetten voor de 3-0. Net voor rust knalde David nog tegen de uitgestrekte arm van Blondelle en kon Yaremchuk de 4-0 in de hoek miken vanop de stip. Neen, een leuke middag werd het niet voor Ortwin De Wolf, al kon de doelman zich tonen toen hij de 5-0 van David verijdelde.

Na de rust was de schwung er wat uit bij Gent, iets wat we ook al in de partij tegen Viitorul zagen. Eupen kwam wat beter in de wedstrijd en wat minder in de problemen en Siebe Blondelle kon zelfs milderen tot 4-1 met de kop. De Ghelamco Arena ontplofte nog één keer, bij de invalbeurt van Laurent Depoitre. De spits kreeg dik twintig minuten en zette David voor De Wolf, maar die laatste had een goeie redding in huis.

Net toen iedereen bijna dacht aan de terugkeer naar huis kwamen er nog twee doelpunten. Castro-Montes zorgde tegen zijn ex-club voor twee prachtige assists, Bezus en David hoefden maar binnen te tikken. Gent bevestigde tegen Eupen de goeie vorm in eigen huis -het scoorde al twaal goals in twee wedstrijden-, maar echt moeilijk was dat tegen deze Panda's niet.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Kaminski Thomas 90' -
Lustig Mikael A 57' -
Ngadeu Michael 90' -
Plastun Igor 90' -
Asare Nana 90' -
Odjidja Vadis A A 63' -
Owusu Elisha 90' -
Bezus Roman ⚽ ⚽ 90' -
Verstraete Louis 90' -
Yaremchuk Roman 69' -
David Jonathan 90' -
  Bank G Beoordeel
Castro-Montes Alessio A A 33' -
Dejaegere Brecht 27' -
Depoitre Laurent 21' -
Coosemans Colin -  
Derijck Timothy -  
Kubo Yuya -  
Mohammadi Milad -  

Eupen Eupen

  Speler G Beoordeel
Embalo Carlos 73' -
De Wolf Ortwin 90' -
Molina Arias Francesc Xavier 90' -
Blondelle Siebe  90' -
Koch Menno 90' -
Gnaka Silas 90' -
Marreh Sulayman 90' -
Lapeña Ruiz Adrián 90' -
Embaló Carlos 73' -
Laurent Mégan 58' -
Bautista Orgilles Jon 90' -
Ciampichetti Flavio Ciampichetti 58' -
  Bank G Beoordeel
Amat Jordi   32' -
Toyokawa Yuta A 32' -
Rocha Leonardo 17' -
Cools Jens -  
Matthys Romain -  
Beck Andreas -  
Schouterden Nils -  
Herbeleef KAA Gent - Eupen

Vooraf