Seizoen 2019 - 2020


   Einde 


Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
88
Gustav Engvall
Sheldon Bateau


85
Schitterende save van Thoelen!
Het is toch nog niet voorbij. Samatta komt met een ferme kopslag op de proppen. Schitterende parade van Thoelen.
83
Joseph Paintsil
Stephen Odey


80

Doelpunt van Igor de Camargo (Gustav Engvall)
Het feest kan Achter de Kazerne helemaal losbarsten. De Camargo maakt er 3-1 van.
77

Doelpunt van Gustav Engvall (Rob Schoofs)
Plots een schitterende aanval van KV over verschillende stationnetjes. Engvall steekt de bal in de linkerbendenhoek, weg is de frustratie bij de Zweed!
73
Troefkaarten van de trainers
Het is afwachten of er voor één van beide teams nog een appel uit de kast valt. Beide coaches brengen daarom voetballers die in de laatste twintig minuten nog iets moeten kunnen forceren. Voor KV is dat De Camargo, voor Genk Benson.
72
Junya Ito
Manuel Benson Hedilazio


71
William Togui
Igor de Camargo


67
Aanvankelijk liet Genk in deze tweede helft de bal beter rondgaan, maar ondertussen is KV Mechelen toch ook weer beter in de match gekomen. Het kan nog beide kanten uit in het laatste kwart.
63
Togui kopt een hoekschop naast.
59
Een afstandsschot van Kaya gaat naast.
58
Paintsil op wandel
Paintsil gaat eens op wandel vanop zijn linkerflankpositie. Vanuit een centrale positie mikt de vleugelspeler recht in de armen van Thoelen.
54
 Gele kaart voor Gustav Engvall

50
Genk zorgde toch al eens voor een bal in de box van KV. De bezoekers zullen zeker nog de intentie hebben om op zoek te gaan naar de drie punten.
46
Benjamin Nygren
Ianis Hagi


46
Genk start tweede helft met Hagi in de ploeg
De Limburgers trappen de tweede helft op gang. Hagi, matchwinnaar tegen Kortrijk, is erin gekomen.
21:21
Genk mag blij zijn met ruststand
Bij de pauze hangen de bordjes gelijk en daar mag vooral de landskampioen blij mee zijn. Voor KVM leek er lange tijd geen vuiltje aan de lucht. Het werd geen 2-0, wel 1-1.


Rust
KV Mechelen - KRC Genk: 1-1

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45+4

Doelpunt van Mbwana Ally Samatta (Bryan Heynen)
Engvall wordt een beetje anti-held wanneer hij naast de bal trapt. Paintsil kan hierna wel op doel trappen. Thoelen ranselt de bal uit zijn kooi. Op de hieropvolgende hoekschop scoort Samatta.
45+1
VAR beslist: geen penalty
Na lang de beelden te hebben geraadpleegd, bestraft Van Driessche het Genkse handspel niet met een elfmeter.
44
Coucke stopt schot van Storm, maar wat doet de VAR?
Kaya pakt uit met een steal en opent op Storm. Coucke leest zijn schot goed en kan pareren. Bij een volgend schot claimen de Mechelaars handspel. VAR of niet?
42
Het spel heeft even stilgelegen voor de verzorging van een hoofdwonde bij Swinkels. De Nederlandse verdedigers krijgt een hoofdband om.
37
Paintsil toont nu wel even zijn snelheid. Bij Mechelen is het even alle zeilen bijzetten om te verhinderen dat de Ghanees gevaarlijk kan worden.
36
Heerlijke tegenaanval van KVM. Alleen komt het niet tot een eindproduct. De aanval gaat over enkele stationnetjes nog verder en eindigt uiteindelijk met een afgeblokt schot van Engvall.
32
Balrecuperatie bij Storm. Togui speelt Engvall aan. De Zweed schiet naast.
30
Thoelen pakt een afstandsschot van Dewaest probleemloos.
27
Geen Supercup-scenario
Eén ding is wel zeker: een wandeling in het park, zoals de Supercup eigenlijk wel was, zal het niet worden voor Genk. Het uitvallen van Van Damme is wel een kleine domper voor KVM.
23
Altijd maar Storm
Met dat doelpunt op zak heeft KV Mechelen helemaal de wind in de zeilen. Storm zet zich door buitenom en viseert de verste hoek. Coucke moet in hoekschop tikken.
21
Joachim Van Damme
Alexander Corryn


18

Doelpunt van William Togui (Gustav Engvall)
Het doelpunt valt dan toch aan de overkant. Engvall zorgt voor de gave voorzet, Togui kopt via de onderkant van de lat binnen.
16
Engvall wordt diepgestuurd, maar Dewaest is op de afspraak.
14
Kans voor Nygren op de openingstreffer
Genk kan een eerste keer tussen de lijnen voetballen en zo speelt het de Mechelse verdediging wel uit mekaar. Nygren kan afdrukken van in het strafschopgebied, maar Thoelen heeft een goede redding in huis.
12
Knappe balbehandeling van Storm en hij heeft ook nog een aardige voorzet in huis. In de lucht blijven de Genkse verdedigers wel overeind.
10
Storm eerste keer aan het kanon
Nikola Storm loopt er zijn mannetje vlotjes af. Coucke stopt het schot van de linkerflankspeler.
6
Mechelen goed begonnen
De start van KV Mechelen is veelbelovend. Het kan geregeld uitbreken en weet ook al eens de bal hoog op het veld te recupereren.
3
Eerste keer Mechelen via acties van Storm en Engvall. De Genkenaars kunnen de bal over de zijlijn zetten.
1
Match der kampioenen is begonnen!
KV Mechelen, de kampioen uit 1B van vorig seizoen, en landskampioen Genk bekampen mekaar Achter de Kazerne. Wie blijft in de positieve flow?
1
KV Mechelen-KRC Genk: 0-0

Vooraf
KV Mechelen en KRC Genk openden de competitie met een overwinning en gaan op zoek naar een 6 op 6. Landskampioen Genk wil immers Club Brugge nog niet lossen vroeg op het seizoen. Mazzu geeft Coucke een kans als vervanger van de gekwetste Vukovic en start met Paintsil in plaats van Benson.