KV Mechelen - KRC Genk

Revanche voor Supercup: promovendus pronkt met 6 op 6, vroege uitschuiver voor landskampioen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout vanuit Mechelen
| 224 reacties

KV Mechelen boekt verdiende overwinning tegen Genk

Revanche voor Supercup: promovendus pronkt met 6 op 6, vroege uitschuiver voor landskampioen
Foto: © photonews

Op de tweede speeldag stond de match der kampioenen al op het programma: die uit 1B tegen die van 1A. Promovendus KVM kent alvast een terugkeer door de grote poort op het hoogste niveau. Het werd twee weken geleden nog opgerold in de Supercup, maar deze keer ontspon zich een heel ander scenario.

Van de waardeverhoudingen tijdens de Supercup bleef in het Mechelse AFAS-stadion niet veel over. Het was dus niet enkel tegen Zulte Waregem dat het systeem-Vrancken er stond: vanuit een goed blok kon Mechelen snel de bal recupereren en was het vlug aan het doel van de Genkenaars. Het meeste dreiging vertoonde de thuisploeg langs links, via de tandem Storm - Engvall.

Storm de aanstoker

Storm was daarbij vaak de aanstoker. Coucke, vervanger van de geblesseerde Vukovic, stopte zijn eerste schot. Ook Genk had een prima kans om de score te openen. Wanneer het via Berge en Maehle eens tussen de lijnen ging voetballen, kon het de Mechelse verdediging immers wel uit mekaar spelen. Nygren drukte af van in de zestien, de save van Thoelen was prima.

Vier minuten later was het bingo aan de overkant. Engvall zorgde voor een gave voorzet, Togui kopte via de onderkant van de lat in doel. Voorts bleef het doelgevaar van Storm komen. De linkerflankspeler zette zich door buitenom en mikte richting verste hoek. Coucke tikte in hoekschop. 

Na een steal van Kaya opende deze op Storm. Opnieuw bleek Coucke in staat tot een knappe parade. Bij een volgend schot claimden de Mechelaars handspel van Heynen. De VAR riep Bram Van Driessche naar het scherm. Heynen zag de bui al hangen. De spelleider vond het echter geen strafschop. 

Engvall van assistgever naar antiheld...

Bij Genk dachten ze wellicht aan bijsturen aan de rust, maar de Limburgers geraakten nog voordien aan de gelijkmaker. Engvall, nochtans auteur van een prima eerste helft, werd een klein beetje antiheld voor KV door naast de bal te trappen. Hierdoor kon Paintsil een schot richting doel lanceren. Thoelen ranselde knap uit doel. Op de hoekschop die volgde, wist Samatta echter wel te scoren.

In het begin van de tweede helft liet Genk de bal wat beter rondgaan, maar gaandeweg kwam KV Mechelen weer beter in de match. Het grote doelgevaar bleef na de pauze wel lang achterwege. Daardoor kon het nog de twee kanten uit. Het was uitkijken of er nog een appel uit de kast zou vallen. 

... naar absolute held

 Dat zou inderdaad nog gebeuren met een plotse versnelling en schitterende aanval bij Mechelen. Engvall vond de linkerbenedenhoek. Alle frustratie vanwege de tegentreffer kon de Zweed vervolgens uit zijn lijf lopen, want de thuisploeg stond opnieuw voor.

Drie minuten later was er zekerheid over de stuntzege. De Camargo werd vrijgespeeld en vond enig mooi de rechterhoek. Odey dacht toch nog even de spanning terug te brengen met een krachtige kopbal. De redding van Thoelen was ronduit knap. KV hield de overwinning vast en pronkt met 6 op 6. Genk moet het stellen met een 3 op 6.

Goals

3
1

Balbezit

42
58

Aanvallen

62
65

Gevaarlijke aanvallen

37
32

Schoten op doel

2
4

Schoten naast/over doel

6
4

Hoekschoppen

5
4

Buitenspel

1
1

Fouten

12
12

Vrije trappen

13
14

Doeltrappen

8
11

Inworpen

21
23
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws