Datum: 27/12/2019 18:00
Speeldag: Speeldag 21
Stadion: Stade du Pays de Charleroi
Charleroi neemt eenvoudig de maat van Oostende, dat tijdens (!) wedstrijd afscheid van coach aankondigt
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Charleroi
| 24 reacties

Charleroi won met 5-0 van Oostende

Charleroi heeft vrijdagavond eenvoudig gewonnen van KV Oostende. De Zebra's haalden het met 5-0 en wippen naar plaats twee.

Charleroi begon erg gretig aan de partij en verzamelde al snel een paar kansjes.  Na de leuke beginfase verwaterde de partij jammer genoeg.

Op het half uur viel er dan toch een doelpunt. Nicholson werkte oog in oog met Ondoa prima af. 1-0. Penneteau stond lang werkloos toe te kijken, maar vijf minuten voor tijd was hij van goudwaarde voor de Zebra’s. Bataille werd de diepte ingestuurd en stond plots alleen voor doel, maar de ervaren doelman redde. 1-0 aan de rust.

Bij KVO vervingen Sylla en Sakala Neto en Vargas halverege. Oostende kwam gretig uit de kleedkamer, maar na vijf minuten viel het doelpunt toch aan de overkant. Ndembe werkte de bal na een warrige fase over zijn eigen doellijn. 2-0.

Vijf minuten later nam Fall de laatste twijfel weg. Hij trapt de 3-0 onder Ondoa door. Wedstrijd gespeeld. Maar het mes ging nog wat dieper in de Oostendse wonde. Ilaimaharitra maakte er van op de stip  4-0 van, Tsadjout tikte de vijfde tegen de netten.

Oostende liet tijdens de wedstrijd nog weten dat coach Ingebrigtsen zijn laatste match aan het coachen was en naar Nicosia vertrekt. Zelden gezien.

Charleroi wipt tijdelijk naar plek twee, KV Oostende is vooral blij dat Cercle Brugge zelf ook verloor.