Vossen bij debuut meteen de grote man bij Zulte Waregem, dat brandhout maakt van Waasland-Beveren
Simon Wauters
Simon Wauters vanuit Waregem
| 26 reacties

Zulte Waregem won met 5-0 van Waasland-Beveren

Zulte Waregem heeft zondagavond met 5-0 gewonnen van Waasland-Beveren. Aan de rust stond het al 3-0.

Franky Dury dropte Vossen meteen in de basis. Bij de bezoekers begon Genk-huurling Jakub Piotrowski voor de derde week op rij op de bank.

Zulte Waregem toonde zich meteen de betere ploeg, maar groot doelgevaar kwam daar niet meteen uit voort. Maar na een kwartier duwde Jackers een voorzet in de voeten van Berahino en die twijfelde niet: 1-0.

Vijf minuten later ging Sissako neer in bezoekende zestien: stafschop. De Fauw faalde niet en verdubbelde de score.

In de slotfase van de eerste helft kwam Waasland-Beveren wat meer opzetten, maar ook het derde doelpunt van de wedstrijd was voor de thuisploeg. Vossen gleed een voorzet van Bruno knap voorbij Jackers. 3-0 halverwege. Wedstrijd gespeeld.

Mercier bracht Piotrowski en Sula in de ploeg, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld. De thuisploeg bleef het betere team en knikte halverwege de tweede helft een prima voorzet van Berahino tegen de netten.

Het regenboogstadion danste en zong de nieuwe spits luidkeels toe. Toen het tien minuten voor tijd en meteen na dé kans op 4-1 een tweede strafschop kreeg, galmde zijn naam zelfs bijna ene minuut lang door het Stadion. Uiteindelijk was het Bruno die de elfmeter benutte. 5-0.

Essevee wipt door de driepunter opnieuw over Anderlecht naar plek acht. De strijd om play-off 1 belooft razend interessant te blijven tot de allerlaatste speeldag.