Eupen - KAA Gent

Gent wint aan de Kehrweg na heerlijke openingsfase en twee fantastische counters
Simon Wauters
Simon Wauters
| 110 reacties

Gent won met 2-3 op het veld van Eupen

Gent wint aan de Kehrweg na heerlijke openingsfase en twee fantastische counters

AA Gent heeft vrijdagavond met 2-3 gewonnen op het veld van Eupen. Na een heerlijk wedstrijdbegin, viel de winnende treffer uiteindelijk pas vijf minuten voor tijd.

’t was twintig minuten carnaval aan de Kehrweg. David opende al na vijf minuten de score nadat De Wolf een schot niet al te best verwerkte, maar twee minuten later maakte Prevljak al gelijk. Hij trapte de bal via de paal voorbij Kaminski.

Gent Eupen

Na twaalf minuten zette Gent een heerlijke counter op. Vadis speelde in op Bezus, die David met een heerlijk tikje het ruime sop instuurde. De snelle Canadees ging rond De Wolf en bracht Gent op voorsprong.

Maar de Panda’s reageerden al snel opnieuw. Een afgeweken vrije trap van Milicevic verdween in doel. 2-2. Nadien haalden beide teams de voet wat van het gaspedaal. Halverwege stond het 2-2.

Eupen Gent

Gent kwam erg gretig uit de kleedkamer en creëerde een paar kansen, maar mirakels hoefde de thuisdoelman lange tijd niet te verrichten. Eupen zakte massaal terug en Gent vond de ruimtes niet meer op het kleine veld.

Net wanneer Eupen het gelijkspel over de streep leek te trekken, sloeg Gent een derde keer toe. Na een Eupense counter counterden de Buffalo’s opnieuw perfect. David stuurde Chakvetadze diep op links, die behield het overzicht en bediende Castro-Montes die knap binnenkopte. 2-3. Meteen ook de eindstand.

Twintig minuten carnaval gevolgd door een lange, flauwere fase en dan toch nog een winnend doelpunt in de slotfase. De Gent-fans zullen zich de verplaatsing naar Eupen op Valentijnsavond niet beklaagd hebben. (lees HIER)

Goals

2
3

Balbezit

46
54

Aanvallen

58
69

Gevaarlijke aanvallen

17
30

Schoten op doel

1
7

Schoten naast/over doel

6
3

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

7
3

Buitenspel

2
1

Fouten

15
15

Vrije trappen

16
17

Doeltrappen

8
8

Inworpen

21
16
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws