Cercle Brugge - KV Kortrijk

Kortrijk zet een scheve situatie recht en zadelt Cercle met een 0 op 9 op
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Brugge
| 16 reacties

KV Kortrijk wint met 3-1 op het veld van Cercle Brugge, dat puntenloos achterblijft

Kortrijk zet een scheve situatie recht en zadelt Cercle met een 0 op 9 op

KV Kortrijk heeft haar eerste zege van het nieuwe seizoen geboekt. Op bezoek bij Cercle Brugge werd het 1-3. Ajagun, Van der Bruggen -die in de fout ging bij het openingsdoelpunt van Saadi- en Kagé keerden een scheve situatie om. Groen-zwart blijft zo puntenloos achter na drie matchen.

De tweede West-Vlaamse derby van de avond werd afgewerkt in het Jan Breydelstadion en Cercle wou het voorbeeld van Club volgen om zo de nul van de tabellen te vegen. Daarbij rekende coach Mercadal op Serrano en Omolo. Vanderhaeghe moest het nog steeds zonder Lepoint doen en posteerde Ajagun op de 10. Ivanof maakte zijn seizoensdebuut voor de Kerels.

KVK treft Anderlecht en Standard de komende weken, dus kan het maar beter met een 4 op 9 aan dat tweeluik beginnen. Cercle begon puntenloos aan het West-Vlaamse onderonsje, maar kende wel de beste start. Peeters verkwanselde een uitstekende kans om de 1-0 al vroeg op het scorebord te zetten.

Saadi tegen z'n ex-club

Saadi was er op gebrand om te scoren tegen zijn ex-club en dat lukte hem ook. Zijn eerste poging ging nog voorlangs, maar na een uitstekende recuperatie en assist van Omolo kon de Algerijn niet meer missen. De voorsprong van Cercle was verdiend, Van der Bruggen had boter op zijn hoofd bij het doelpunt.

De Kerels zetten daar bitter weinig tegenover, al kwam het even voor de rust wel aandringen. Badiashile moest een uitstekende redding uit zijn mouwen toveren op een kopbal van Ajagun en op een verre vrijschop van De Sart keepte hij ook attent.

Erop en erover

Cercle nam een furieuze start aan de tweede helft en scoorde binnen de minuut. Peeters beging in een voorgaande fase echter een overtreding, waardoor het feestje niet doorging. De teleurstelling was eens zo groot toen Ajagun een minuut later, werkelijk uit het niets, de score in evenwicht bracht. Wat een geweldige uithaal van de Nigeriaan, die eigenlijk niet goed in de match zat. Schitterende volley van buiten de 16.

Het was een typisch kantelpunt in de match, want nog geen tien minuten later prikte Van der Bruggen de 1-2 tegen de netten na een slimme aanval. De Sart kroop in de rol van aangever.

Het Kortrijks gevaar ging al snel weer liggen, maar ook de thuisploeg was niet bij machte om weer op gelijke hoogte te komen. Daarvoor was het iets te slordig. In de slotfase deed Kagé met een simpele kopbal de boeken toe voor Cercle Brugge.

Door de zege kunnen Vanderhaeghe en de zijnen met een gerust hart aan de topmatchen tegen Anderlecht en Standard beginnen. Door de puntendeling tussen Waasland-Beveren en Eupen deelt Cercle Brugge nu de rode lantaarn met STVV, dat nog in actie moet komen. Essevee won op het veld van Racing Genk en wipt zo over de Vereniging.

Goals

1
3

Balbezit

51
49

Aanvallen

90
90

Gevaarlijke aanvallen

50
37

Schoten op doel

5
6

Schoten naast/over doel

7
2

Geblokkeerde schoten

2
2

Hoekschoppen

2
3

Buitenspel

1
4

Fouten

16
14

Vrije trappen

18
17

Doeltrappen

6
7

Inworpen

26
18
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws