Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Beveren
| 65 reacties

KRC Genk wint ruim op bezoek bij dramatisch Waasland-Beveren

KRC Genk heeft op de Freethiel makkelijk de maat genomen van Waasland-Beveren. De Limburgers kwamen al in de eerste helft op voorsprong en kwamen nooit in de problemen.

Al in de eerste helft was het duidelijk dat de bezoekers veruit de sterkste ploeg vormden. Waasland-Beveren had het enorm moeilijk bij het uitvoetballen en kon de bal geen moment in de ploeg houden. Doelman Brent Gabriël, de vervanger van de geblesseerde Lucas Pirard, moest zich na iets meer dan twintig minuten een eerste keer omdraaien.

Ito krulde een pracht van een voorzet naar de tweede paal en Paintsil kon volledig vrijstaand de bal voorbij de 20-jarige keeper knikken. Zijn even jonge collega aan de overkant, Gaëtan Coucke, had een pak minder werk. Wel leuk om twee jonge Belgische keepers aan het werkt te zien in onze competitie.

De rust werd gehaald met een 0-1 tussenstand, voor Waasland-Beveren kon enkel Forte eens dreigen, maar hij duwde de goeie pas van Vukcevic naast. Na de koffie werd het nog meer pompen én verzuipen voor de Waaslanders. De dramatische Bizimana werd dan wel in de kleedkamer gelaten voor de -veel minder dramatische- Agyepong, maar op zijn eentje kon die ook niet veel beginnen.

Samatta maakte er 0-2 van op een perfect aangesneden vrije trap van Bryan Heynen en startte zo een leuk avondje voor zijn persoonlijke statistieken. Een mooie teruglegger van Paintsil zorgde voor de 0-3 én de tweede van Samatta. Waasland-Beveren moest de kelk nog tot de bodem ledigen, op aangeven van de ingevallen Hagi kwam Samatta alleen voor Gabriëls en die was kansloos.

Waasland-Beveren lijkt zonder kwaliteitsinjectie een moeilijk seizoen tegemoet te gaan. KRC Genk staat opnieuw tussen de mensen met zes op twaalf.