KV Oostende - KV Mechelen

KV Oostende boort KV Mechelen de leidersplaats door de neus
Johan Walckiers
Johan Walckiers vanuit Oostende
| 63 reacties

KV Oostende won op eigen veld van KV Mechelen

KV Oostende boort KV Mechelen de leidersplaats door de neus
Foto: © photonews

Aangezien Club Brugge dit weekend niet speelde, had KV Mechelen op het veld van Oostende een uitgelezen kans om alleen aan de leiding te komen. Een punt was genoeg, maar KV Oostende toonde zich bijzonder weerbaar. Na de gelijkmaker van Togui knokten ze zich in een heel aangename match naar 2-1.

We durven gerust stellen dat KV Oostende zijn beste halfuur van het seizoen speelde: vlotte combinaties van achteruit, hoge druk op de verdediging, kansen voor Milovic, Sakala en Vandendriessche... KV Mechelen kwam er gewoon niet aan te pas. Malinwa miste wel een aantal basispionnen, maar wist van geen hout pijlen maken.

Onmisbare man

Maar het wedstrijdbeeld kantelde toen Rob Schoofs besliste dat er een voetje mocht bijgestoken worden. Ante Palaversa, met voorsprong de beste man op het veld, viel kermend neer en moest vervangen worden. Eén man kan zo geen verschil maken? Toch wel, want ineens werd KV Mechelen de betere ploeg, met ook enkele kansen voor Storm.

De Manchester City-huurling werd vervangen door Marquet en ergens was dat zoals Jezus water in wijn veranderde, maar dan omgekeerd. Het was de beurt aan Oostende om af te zien. Ingebrigtsen greep in tijdens de rust. Jonckheere naar de kant en de iets beweeglijkere en balvastere Canesin in de ploeg. 

Coaches met ballen

En het werkte, want het evenwicht werd hersteld. Die Ingebrigtsen heeft trouwens 'cojones' aan zijn lijf. Met nog meer dan een halfuur te spelen deed hij al zijn derde wissel. Het kon op dat moment alle kanten uit. Maar die Noor heeft inzicht hoor. Canesin bracht bedrijvigheid en diepgang.

Zijn pass op Sakala mislukte, maar door gesukkel in de Mechelse verdediging kwam het leer alsnog bij de Zambiaan en die krulde het leer enig mooi binnen: 1-0. Twee minuten later was het wel prijs aan de overkant. Togui buffelde het leer onhoudbaar voorbij Dutoit. 

Tijd voor Wouter Vrancken om al zijn troeven op tafel te smijten. Met drie achterin en Vanzeir mee in de aanval. Maar het was Ingebrigtsen die zijn gelijk haalde. De ingevallen Bataille rolde de hele flank op en zette perfect voor op Vandendriessche, die de winnende treffer hard binnenschoot. Wat een aangename match!

Goals

2
1

Balbezit

39
61

Aanvallen

69
63

Gevaarlijke aanvallen

38
26

Schoten op doel

8
8

Schoten naast/over doel

4
5

Geblokkeerde schoten

2
3

Hoekschoppen

6
9

Buitenspel

5
2

Fouten

18
12

Vrije trappen

14
23

Doeltrappen

6
9

Inworpen

28
18
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws