Cercle Brugge - Club Brugge

Club zet Cercle opzij in (vooral op de tribunes) verhitte stadsderby
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 152 reacties

Club wint op het veld én in de tribunes de stadsderby

Club zet Cercle opzij in (vooral op de tribunes) verhitte stadsderby
Foto: © photonews

Club Brugge heeft de eerste stadsderby van het seizoen gewonnen. Het team van Philippe Clement had het voor de rust lastig met Cercle en moest rekenen op een sterke Simon Mignolet.

De groen-zwarte Bruggelingen doken in die eerste helft immers vaak op voor de neus van Simon Mignolet, die zijn rol als vliegende keeper met verve vervulde. Zo dook hij in de voeten van Idriss Saadi toen die alleen op hem af kwam. De geblokte Cercle-spits liep een dikke vijf minuten later nog te vloeken.

Sterke Mignolet

Mignolet haalde er later nog een diepe bal uit door ver uit zijn doel te komen. Hij wipte het leer op en kopte keurig in de voeten van Vormer. Een actie waar Manuel Neuer trots op zou zijn. Intussen zat het spel al even op de wagen tussen beide supporterskernen. Die van Club Brugge waren -'buitenshuis'- de luidste, die van Cercle provoceerden door een vlag van blauw-zwart te verbranden. Lees er hier meer over.

Op het veld had Club dan eindelijk wat goeie combinaties gevonden en een mooie één-twee tussen Vormer en Vanaken zorgde voor de openingsgoal. Diatta hoefde de perfecte teruglegger van Vormer maar in doel te passen. 0-1 bij de rust en eigenlijk mocht Club daar zeer tevreden mee zijn.

VAR keurt derde Club-goal af

Ook in de tweede helft kreeg Mignolet nog wat werk, maar het veldoverwicht was plots wel voor de bezoekers. Na wat goeie reddingen van Badiashile aan de overkant moest de Cercle-doelman zich toch een tweede keer omdraaien. Dennis knalde vanuit een onmogelijke hoek in het dak van het doel.

Die Dennis zou even later ook nog een assist afleveren voor Vanaken, maar de VAR keurde het doelpunt af wegens buitenspel. De 0-2 bleef staan en Club liet nog twee extra jongens debuteren. De jonge Ignace Van Der Brempt en Mbaye Diagne kwamen aan het eind tussen de lijnen. Eder Balanta, die andere debutant, werkte een sterke pot af op de zes.

Goals

0
2

Balbezit

33
67

Aanvallen

63
113

Gevaarlijke aanvallen

34
56

Schoten op doel

3
2

Schoten naast/over doel

7
6

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

3
10

Buitenspel

0
7

Fouten

12
6

Vrije trappen

13
12

Doeltrappen

10
7

Inworpen

16
26
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws