KAA Gent - KV Mechelen

Laat Saint-Étienne maar komen: AA Gent veegt de vloer aan met KV Mechelen
Sander De Graeve
Sander De Graeve vanuit Gent
| 114 reacties

AA Gent nam makkelijk de maat van KV Mechelen en lijkt klaar voor de clash met Saint-Étienne

Laat Saint-Étienne maar komen: AA Gent veegt de vloer aan met KV Mechelen
Foto: © photonews

AA Gent heeft een goeie generale repetitie afgewerkt met het oog op de Europese wedstrijd tegen Saint-Étienne. KV Mechelen werd van het kastje naar de muur gespeeld en de Kakkers mochten blij zijn dat de score niet hoger opliep.

De Gentse dominantie was al van in het begin duidelijk, maar het duurde even eer er echt grote kansen te noteren vielen. Balbezit was er wel, om en bij de zeventig procent in de eerste helft, maar het duurde tot aan het halfuur eer de ban echt gebroken werd.

Mislukt experiment Malinwa

Na een mooie crossbal van Kums zette Odjidja in één tijd voor met een halve volley. Yaremchuk hoefde maar in doel te duwen. We kennen veel spelers bij wie die bal het stadion uit zou vliegen, maar deze Odjidja is stilaan naar zijn beste vorm ooit aan het groeien. Dat de goal van op de rechterflank kwam, was ook geen verrassing.

KV Mechelen experimenteerde immers met Swinkels op de linksachter, Corryn op de zes en Bateau centraal achterin. Dat het niet liep, werd al snel duidelijk. Nog geen twee minuten later kon Lustig na een mooie één-twee met Yaremchuk de bal panklaar leggen voor David, uiteraard miste ook de Canadees niet.

Nog voor de rust zou het 3-0 worden, de bal bleef hangen in de zestien en kwam via de kont van Peyre bij Depoitre. De spits twijfelde niet en voormalig Gent-doelman Yannick Thoelen mocht zich een derde keer omdraaien. Het was echter niet allemaal rozengeur en maneschijn voor Gent.

Blessurezorgen

De collega van Thoelen aan de overkant, Thomas Kaminski, viel immers uit. Hij bleef nog even staan na een botsing met Vanzeir en Plastun, maar moest uiteindelijk groggy naar de kant. Colin Coosemans viel in, maar hoefde geen werk op te knappen. Na de koffie speelde Gent de match rustig uit, maar kreeg het te maken met nog een blessuregeval. David moest gewisseld worden en greep daarbij naar de hamstrings.

Aan de iets positievere kant was er de terugkeer van Dylan Bronn, hij mocht voor het uur Owusu wat rust gunnen. Gent ging met drie achterin spelen, wellicht een test voor donderdag. Dan past Saint-Étienne best op, want de Buffalo's leggen momenteel het beste voetbal van België op de mat.

Goals

3
0

Balbezit

66
34

Aanvallen

78
53

Gevaarlijke aanvallen

36
20

Schoten op doel

7
1

Schoten naast/over doel

2
5

Geblokkeerde schoten

1
0

Schoten op doelkader

1
0

Hoekschoppen

7
4

Buitenspel

0
2

Fouten

10
9

Vrije trappen

12
10

Doeltrappen

9
6

Inworpen

26
25
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws