STVV - Waasland-Beveren

Bijzonder zware opdoffer voor W-B na erg late gelijkmaker van Teixeira
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael vanuit Sint-Truiden
| 2 reacties

Sint-Truiden houdt een puntje thuis na een bijzonder late gelijkmaker

Bijzonder zware opdoffer voor W-B na erg late gelijkmaker van Teixeira

Waasland-Beveren heeft zijn eerste seizoenszege in de absolute slotfase nog uit handen gegeven. Het openingsdoelpunt van Tuur Dierckx werd in de laatste minuut uitgewist door een droge knal van Teixeira: 1-1.

Sint-Truiden ging op zoek naar een zeven op negen en kon daarbij nog steeds rekenen op Yohan Boli, killer en rustpunt in de aanval. Steve De Ridder, overgekomen van Lokeren, werd door Brys ingezet als centrale middenvelder. Bij de bezoekers stond Arnauld Mercier voor het eerst in de dug-out. Hij dropte Nordin Jackers, overbodig bij Genk, meteen in de basis.

De eerste helft had weinig om het lijf en dat kwam vooral omdat er veel verkeerde keuzes werden gemaakt in de zone van de waarheid. Zo kon De Bruyn al vroeg in de partij op Jackers afstormen, maar hij legde de bal af naar een zone waar zelfs nog geen enkele Kanarie in de buurt stond.

Alles opgeteld verzamelde Waasland-Beveren de meeste kansjes, maar de meeste pogingen waren die naam niet waardig. Badibanga, Jubitana, Milosevic en Dierckx waren hun vizier vergeten af te stellen. Jubitana was de enige die een schot kon kadreren, maar Schmidt liet zich niet verrassen. De eerste helft kon alles behalve bekoren.

Betere tweede periode

Botaka kwam na de pauze tussen de lijnen en lag het aan hem of niet, Sint-Truiden begon iets beter te voetballen. Na tien minuten in de tweede helft moest Jackers een eerste keer in actie schieten. Zijn beenveeg hield de nul op het scorebord.

Van de corner die daarop volgde ging het meteen naar de overkant, maar Dierckx was veel te slordig in een drie-tegen-één overtalsituatie. De door blessures geteisterde winger maakte zijn fout ruimschoots goed. Jubitana kopte een voorzet door Dierckx legde de bal via de paal in de verste hoek. Het was zijn eerste goal sinds december 2017!

Hij kon meteen voor zijn tweede van de avond tekenen, maar doelman Schmidt trok ditmaal aan het langste eind. STVV bleef zo in de partij, maar speelde voorin bitter weinig klaar tegen de hekkensluiter. Tot in de laatste minuut. Teixeira twijfelde niet na een flipperkastfase en knalde droogjes in de winkelhaak. Daar bleef het ook bij.

Waasland-Beveren blijft zo alleen laatste, maar kan zich wel optrekken aan een goede prestatie. De troepen van Mercier vergaten het wel af te maken. Sint-Truiden is nu al drie partijen op rij ongeslagen.

Goals

1
1

Balbezit

58
42

Aanvallen

93
78

Gevaarlijke aanvallen

55
42

Schoten op doel

3
3

Schoten naast/over doel

4
11

Geblokkeerde schoten

3
1

Hoekschoppen

6
9

Buitenspel

3
2

Fouten

12
11

Vrije trappen

14
15

Doeltrappen

15
9

Inworpen

21
21
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws