KAA Gent - KV Kortrijk

KAA Gent hoeft niet echt te flitsen om waanzinnige cijfers in Ghelamco Arena kracht bij te zetten tegen Kortrijk

Aernout Van Lindt
Aernout Van Lindt vanuit Gent
| 22 reacties
KAA Gent hoeft niet echt te flitsen om waanzinnige cijfers in Ghelamco Arena kracht bij te zetten tegen Kortrijk
Foto: © photonews

KAA Gent blijft in de Ghelamco Arena onverslaanbaar. Met een zege tegen KV Kortrijk schuift het op in de stand en boekt het zijn negende zege uit negen thuiswedstrijden dit seizoen. Al was het niet zo flitsend als in diverse andere matchen dit jaar.

  • Gent opnieuw met type-elftal op zoek naar 10e overwinning op rij in eigen huis
  • Kortrijk op zoek naar zege na 1 op 12
  • Ngadeu opent score na een uur
  • David zorgt voor de verlossing in slotfase

KAA Gent won al zijn acht thuiswedstrijden al dit seizoen, met ook nog de afsluitende wedstrijd van play-off 1 vorig seizoen in het achterhoofd kon het zijn tiende opeenvolgende zege pakken in de Ghelamco Arena - een evenaring van een record dat dateert uit de tijd van Yves Vanderhaeghe.

Erg lome eerste helft

Die wilde met zijn Kortrijk na een 1 op 12 echter punten komen rapen in Gent en deed dat met een soort van type-elftal, waarbij Lepoint de geblesseerde Stojanovic verving en achterin Hines-Ike en Rougeaux opnieuw hun kans kregen. Jess Thorup zette na de roteersessie in de Beker van België opnieuw zijn sterkte elf tussen de lijnen, enkel de geblesseerde Plastun (neusbreuk) werd vervangen door Dylan Bronn.

Een uur lang was het meer dan zoeken voor KAA Gent. De Buffalo's hadden het moeilijk om de ruimte te vinden tegen een stevig, maar goed verdedigend Kortrijk. De Kerels hadden geen schrik en trokken zelf ook ten strijde, maar in een kansenarme eerste helft kwam niemand echt in de buurt van een doelpunt.

Na de pauze kwam de thuisploeg gretiger uit de kleedkamers. David en Odjidja verwittigden Bruzzese, maar het was wachten op een stilstaande fase om de 1-0 tegen de touwen te werken: Ngadeu werkte knap af op een corner van Vadis Odjidja.

Ngadeu en David zorgen voor nieuwe driepunter

Het doelpunt werkte enigszins bevrijdend voor de Gentenaars, die tot dan bitter weinig hadden laten zien. David, Asare en Odjidja hadden de score snel kunnen verdubbelen, maar vonden allen Bruzzese op hun weg. Een doelpunt van Kvilitaia werd afgekeurd wegens buitenspel en zo was het toch nog wat bibberen en beven.

Veel meer dan een omhaal van Mboyo en een vrije trap van De Sart hadden die echter niet in huis, al zetten de Kerels nog alles op alles met enkele offensieve wissels. Jonathan David zorgde vijf minuten voor het einde voor de verlossing met de 2-0 en zo blijft Gent maar winnen in de Ghelamco Arena.

Goals

2
0

Balbezit

59
41

Aanvallen

73
59

Gevaarlijke aanvallen

38
28

Schoten op doel

5
5

Schoten naast/over doel

5
1

Geblokkeerde schoten

0
1

Hoekschoppen

2
5

Buitenspel

2
2

Fouten

11
13

Vrije trappen

16
13

Doeltrappen

5
8

Inworpen

26
18
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws