stvSTVV
gnkKRC Genk
0-2
48' Ianis Hagi (pen)
0-3
60' Ianis Hagi (pen)
1-3
Datum: 28/09/2019 20:30
Competitie: Jupiler Pro League
Speeldag: Speeldag 9
Stadion: Stayen
Limburgse derby: Landskampioen trekt onder druk naar naar STVV
Robby Morren
Robby Morren
| 130 reacties

Volg straks live: STVV - Genk

Limburgse derby: Landskampioen trekt onder druk naar naar STVV
Foto: © photonews

Vanavond moet Racing Genk de verplaatsing maken naar Stayen. De match van het jaar voor heel wat Truiense supporters, een match die gewonnen moet worden voor de landskampioen.

Felice Mazzu gaf het in aanloop naar de wedstrijd aan, als hij echt moet kiezen wint hij liever de Limburgse derby dan de Champions League-partij tegen Napoli. Het zegt iets.

Racing Genk heeft zijn start in de competitie gemist en kan zich niet te veel misstappen meer veroorloven. Het telt 13 punten, slechts 2 meer dan STVV en dus kunnen de troepen van Marc Brys met een overwinning over Racing Genk springen. 

Bij Genk loopt Ndongala er niet bij, hij kampt met een enkelblessure. Het goede nieuws uit de ziekenboeg is dat Bongonda opnieuw in de selectie zit. Bij Sint-Truiden kampen De Petter, Teixeira, Asamoah en Steppe met blessures. 

Glazen kooi

Er was de afgelopen dagen heel wat te doen omtrent de glazen kooi waar de supporters van Genk in moeten zitten. Die kwam er nadat zij bij het vorige treffen vuurpijlen gooiden en zo het kunstgras beschadigden.

Meer nieuws