Sint-Truiden - Moeskroen

STVV recht knap de rug na héél mager uur, maar stuit op Servische muur
Johan Walckiers
Johan Walckiers
| 0 reacties

Moeskroen won op het veld van STVV met 0-1

STVV recht knap de rug na héél mager uur, maar stuit op Servische muur
Foto: © photonews

Vaso Vasic, onthou de naam! De vervanger van Jean Butez liet in zijn eerste match in de Jupiler Pro League meteen zien waarom Moeskroen in hem de ideale doelman zag. Hij hield zijn ploeg eigenhandig recht in de tweede helft, nadat STVV een uurtje uit zijn winterslaap had moeten geraken.

De regen viel met bakken over Stayen en dat bevorderde het spelpeil van beide ploegen niet. Over de eerste 38 minuten kunnen we qua kansen redelijk kort zijn: Godeau devieerde één schot achter het steunbeen tegen de Limburgse paal. Iedereen maakte zich al op om de koffie te gaan nuttigen, maar ineens trapte Olinga een bal perfect over de muur en in het hoekje waar Steppe niet stond: 0-1.

Ervaring

STVV-kapitein Botaka riep deze week nog op om zo snel mogelijk versterking te gaan halen en hun openingswedstrijd bewees dat hij geen ongelijk heeft. Moeskroen had het betere van het spel en zette STVV vast op het middenveld. De Limburgse verdedigers konden hun bal nergens meer kwijt en dat leidde steevast tot slordigheden.

Vasic zorgt voor frustratie

Moeskroen was baas, sterker in de duels ook. STVV kwam zo moeilijk tot uitgespeelde kansen, één goeie vrije trap van Garcia werd wel gepakt door Vasic. Het duel was trouwens in zijn geheel geen gedenkwaardig schouwspel. STVV miste inderdaad ervaring, maar knokte zich na het uur toch terug in de match.

Doelman Vasic bleef echter de supersaves uit zijn mouw schudden. De ingevallen Boli zorgde voor meer aanwezigheid in de zestien en ook Massoudi stelde Vasic nog eens op de proef. Maar het was van korte duur. STVV kon het allemaal niet meer belopen en kroop weer achteruit. Moeskroen kon het zo makkelijk uitspelen.

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws